Soundtrack.bg

„Батман“ на Мат Рийвс ще бъде началото на трилогия

Предстоящият „Батман“ на режисьора Мат Рийвс ще даде началото на трилогия.

Светът на Батман, поне що се отнася до киното, се готви за своеобразен рестарт. През месец юни 2021 година на голям екран ще излезе филмът The Batman на режисьора Мат Рийвс, в който ще видим Робърт Патинсън в ролята на Тъмния рицар. Наскоро научихме, че и утвърдени актьори като Джона Хил и Джефри Райт най-вероятно ще се присъединят към проекта.

След като DC не постигна особено голям успех с Бен Афлек в ролята, сега следва да се подготвим за нещо съвсем ново. Според материал на Forbes, Мат Рийвс планира не един, а поне три филма, разказващи за един от най-култовите комиксови герои на всички времена. Ето какво пишат от Forbes:

„Мат Рийвс не бърза с реализирането на този проект. Той иска да бъде сигурен, че ще направи всичко така, както трябва. Една от целите му е да изгради основа за нова поредица за Батман, която да даде началото на един нов „бат-свят“, можеш да се съхрани за още много филми в бъдеще. На този етап Рийвс планира да направи трилогия, но има възможност светът, който той ще създаде, да продължи да съществува, независимо дали с негово участие или с друг режисьор.“

Все още не знаем конкретни детайли относно плановете на Мат Рийвс за новия „Батман“. Знаем обаче, че неговите проекти ще се развиват извън основната времева линия на Разширената вселена на DC. Иначе казано, следва да очакваме историята на Тъмния рицар да стартира „на чисто“, след като филмите с Бен Афлек не бяха оценени особено високо от критиците. Подобен е случаят и с предстоящия „Жокер“ на Тод Филипс, който също излиза извън основната времева линия на DCEU, наложена до момента. Към нея обаче ще принадлежат предстоящите Birds of Prey за Харли Куин и новият филм за Жената чудо.

Премиерата на The Batman е насрочена за 25 юни 2021 година.