Soundtrack.bg

Netflix признават, че конкуренцията започва да ги плаши

Netflix осъзнават, че конкуренцията при стрийминг платформите става все по-жестока.

Имаше време, когато Netflix бяха абсолютен доминант, що се отнася до стрийминг услугите на ентъртейнмънт съдържание от подобен вид. В момента те продължават да бъдат най-популярната стрийминг платформа, но конкуренцията в този бизнес започва да става все по-ожесточена. Това бе признато и от изпълнителния директор на Netflix Рийд Хестингс.

През тази година своя собствена стрийминг услуга ще пусне Walt Disney, като тяхната платформа ще носи името Disney+ и ще изкушава феновете с масивно съдържание от типа на „Междузвездни войни“ и Marvel. Когато добавим и всичко, което Walt Disney са създавали назад в годините, то работата става наистина сериозна.

Собствена стрийминг платформа пуска и друга могъща корпорация, чиято стойност се равнява на милиарди долари – Apple. Не бива да подценяваме и предстоящата HBO Max, която също има какво да предложи. Междувременно и CBS обявиха собствена платформа, която ще се казва Peacock. Разбира се, на хоризонта е и Amazon Prime – платформата на Amazon, която в момента създава най-скъпия сериал в историята до този момент, базиран върху „Властелинът на пръстените“.

Задават ли се тежки времена за Netflix?

Ето какво заяви изпълнителният директор на Netflix Рийд Хестингс по въпроса: „През последното десетилетие се борихме с много хора, но през ноември се заражда един изцяло нов свят… Apple и Disney пускат своите услуги, а Amazon не спират да напредват. Тази конкуренция е наистина жестока. Клиентите ще имат огромен избор пред себе си“, отчете Хестингс.

Както споменахме, нови платформи като Peacock на CBS определено не се шегуват. Компанията успя да „привлече“ важни за Netflix продукции, като например „Офисът“, „Паркове и отдих“ и „Фрейзър“. Достатъчно показателно е, че само за правата на „Офисът“ CBS плати сумата от половин милиард долара.

Признанията на Рийд Хестингс относно притесненията на Netflix доведоха дори до спадане на акциите на компанията. В петък акциите на стрийминг компанията паднаха с 5.5%, а общо през последния месец спадът се равнява на 10%.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.