Soundtrack.bg

Дъщерята на Брус Лий към Тарантино: Просто си затвори устата

Шанън Лий, дъщерята на Брус Лий, с нови реплики по адрес на Куентин Тарантино.

Шанън Лий, дъщерята на легендарния Брус Лий, отправи призив към режисьора Куентин Тарантино, съветвайки го „да си затвори устата“. Ябълката на раздора отново е новият филм на Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“, показал Брус Лий в по-скоро подигравателна светлина.

Още след като гледа филма, Шанън Лий заяви, че Куентин Тарантино си е направил подигравка с паметта на баща й.

В отговор на думите на Шанън Лий, Куентин Тарантино заяви, че неговият образ на Брус Лий не е толкова далеч от истината, защото „малко или много, той е бил арогантен човек“. Тарантино направи това изказване по време на пресконференция в Москва.

Дъщерята на Лий очаквано не прие думите на режисьора особено топло, заявявайки: „Той просто може да млъкне. Това би било наистина хубаво.“

„Или пък просто може да се извини и да каже – „Нямам реална идея какъв е бил Брус Лий, аз просто го написах за моя филм. Но не бива да се приема, че той наистина е бил такъв.“

Тя добави: „Той може да представи Брус Лий както си пожелае, както и направи. Но е малко неискрено да каже – „Той е бил такъв, но това е измислена история, тъй че не се притеснявайте много“.

Във филма на Тарантино Брус Лий, изигран от Майк Мо, предизвиква персонажа на Брад Пит Клиф Буут на битка, която впоследствие губи. В лентата легендарният майстор на бойните изкуства е представен като въздухар с голяма уста, който в крайна сметка си отнася боя.

По-рано през седмицата Куентин Тарантино защити образа си на Лий, заявявайки, че той действително си представя покойния актьор именно по този начин.

„Начинът, по който той говореше, не е като да съм си измислил всичко това“, заяви американският режисьор.

Иначе „Имало едно време в Холивуд“ е четвъртият филм на Куентин Тарантино, който успява да премине границата от 100 милиона долара приходи.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории