Soundtrack.bg

„Възходът на Скайуокър“ може да бъде изненадващо кратък

Колко дълъг ще бъде деветият филм от „Междузвездни войни“?

Епизод IX от „Междузвездни войни“ ще носи името „Възходът на Скайуокър“, като лентата се очаква със сериозен интерес от феновете на поредицата. Основна причина за това е фактът, че именно този филм ще „затвори“ цялата сага за Скайуокър, стартирана преди няколко десетилетия.

Имайки предвид това, повечето феновете на „Междузвездни войни“ очакват лентата на Джей Джей Ейбрамс да бъде с дължина около три часа. В крайна сметка, има доста важни сюжетни линии, които следва да бъдат завършени.

Оказва се обаче, че „Възходът на Скайуокър“ може да бъде по-кратък от очакваното.

За това намекна Дон Уилямс, който е брат на Джон Уилямс – композиторът, който подготвя музиката за филма. Дон Уилямс говори по време на тазгодишното изложение D23 Expo, споделяйки любопитна информация.

Според разкритието на Дон Уилямс, „Възходът на Скайуокър“ може да бъде с дължина от едва 135 минути – далеч под очакваното.

„Джон има да напише музика, равняваще се на 135 минути. Това практически ви казва колко дълъг ще бъде филмът“, разкри Уилямс.

Мнозина обаче биха казали, че това всъщност е напълно стандартна дължина за филм от вселената на „Междузвездни войни“, тъй като повечето други ленти също са с подобно времетраене.

Разбира се, тук е моментът да припомним, че думите на Дон Уилямс не бива да се приемат като някакъв вид официална информация, свързана с „Възходът на Скайуокър“. Остава да видим, дали скоро няма да получим потвърждение от Walt Disney, свързано именно с продължителността на филма.

„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ ще дебютира на голям екран на 20 декември, броени дни преди коледните празници. Осмият филм от поредицата – „Последните джедаи“ на Райън Джонсън, бе приет противоречиво от феновете, като голяма част от тях останаха разочаровани от лентата. Сега пред Джей Джей Ейбрамс стои тежката задача да затвори подобаващо сагата за Скайуокър. Надяваме се, че той ще се справи с предизвикателството.