Soundtrack.bg

Дъщерята на Брус Лий е супер ядосана на Тарантино

Шанън Лий – дъщерята на Брус Лий, е силно разгневена заради последния филм на Куентин Тарантино.

Деветият филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ очевидно се представя повече от добре в боксофиса. Не всички обаче са очаровани от лентата на американския режисьор, като това в пълна степен важи за Шанън Лий – дъщерята на великия Брус Лий.

Причина за реакцията на Шанън Лий е присъствието на нейния баща като персонаж във филма. Там Брус Лий е представен като „арогантен задник“, по нейните думи, а към паметта му не е подходено с нужното уважение.

По време на една определена сцена от филма, действието в който се развива през 60-те години, Брус Лий предизвиква персонажа на Брад Пит Клиф Буут на двубой. Противно на това, което обаче бихте очаквали, Клиф Буут успява да срита задника на един от най-легендарните майстори на бойни изкуства в историята. В цялата сцена Лий е представен по-скоро като някакъв въздухар, а не като голямата икона, каквато е всъщност. Шанън Лий пък напомни, че баща й никога не е предизвиквал на двубой хора, които не са експерти в сферата на бойните изкуства.

„Във филма той е онзи, който се перчи и предизвиква Брад Пит на битка, но това не е баща ми“, сподели Шанън, добавяйки: „Той е представен като някакъв арогантен задник, който е въздух под налягане, а не като човекът, който е трябвало да се труди три пъти повече, за да постигне онова, което е просто дадено на мнозина други. Беше наистина неприятно да стоя в киното и да слушам как хората се смеят на баща ми.“

Любопитен факт е, че въпреки нелепия образ на Брус Лий в „Имало едно време в Холивуд“, Куентин Тарантино никога не е криел възхищението си към него. Нещо повече, в „Убий Бил“ Ума Търман дори носи култовия жълт костюм, който именно Лий прави световно популярен. Режисьорът все още не е отговорил на критиките на Шанън Лий.

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ – Пощенска кутия за приказки

Място Наречено Другаде – театър Борисова

СИМФОНИЧЕН СПЕКТАКЪЛ ВИВАЛДИ ЗАВИНАГИ

Свободно падащи истории