Soundtrack.bg

Науката потвърждава: Ози Озбърн е „генетичен мутант“

Благодарение на странната си генетика, Ози Озбърн е останал жив до днес.

Не са никак малко хората, чудещи се как легендарният фронтмен на Black Sabbath Ози Озбърн е останал жив до днес. Не е тайна, че британският музикант е водил, меко казано, бурен начин на живот, изпъстрен с многократни злоупотреби с наркотиците и алкохола. Въпреки всичко това, днес Ози е вече 70-годишен и все още сред нас.

Отговор на въпроса, как е възможно Ози Озбърн да е все още жив, дава професорът по изследване на генетиката Бил Съливан. Той преподава в University School of Medicine в щата Индиана и прави някои интересни твърдения в новата си книга Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces that Make Us Who We Are.

Съливан използва данни от Gnome – компания в щата Масачузетс, която през 2010 година с научни цели изследва гени на Ози Озбърн.

Становище на Бил Съливан е, че действително Ози Озбърн е „генетичен мутант“. Професорът е стигнал до извода, че фронтменът на Black Sabbath е успял да избегне смъртта заради чудатост в своето ДНК. Резултатите от лабораторията са показали, че устойчивостта на Озбърн към алкохола и наркотиците се дължи на неговата генетика.

Прочетете още: Шмъркал ли е мравки наистина Ози Озбърн?

В момента Ози Озбърн се опитва да води трезвен начин на живот, но пред списание Rolling Stone той бе признал, че „танцът“ му с наркотиците и алкохола е продължил около 40 години.

В последно време британецът имаше сериозни здравословни проблеми. Той хвана грип, който прерасна в бронхит, който от своя страна се разви до пневмония. Освен това, легендарният музикант падна лошо в своя дом, докато отиваше до тоалетната. Това наложи Озбърн да отмени своето прощално турне. В крайна сметка, Озбърн успя да се възстанови успешно, а неговият син Джак обяви, че той ще изнесе концерти през следващата година.