Soundtrack.bg
Майкъл Джексън

Излезе нов филм за Майкъл Джаксън, този път в негова защита

Документалният филм Chase The Truth ще опита да покаже другата страна на монетата относно Майкъл Джаксън.

Дори и толкова време след смъртта си, Майкъл Джаксън продължава да вълнува света. Вече сме говорили много за документалния филм на HBO Leaving Neverland, който предизвика лавина от реакции при излизането си. Той се фокусираше върху твърденията на двама мъже – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, които отправиха твърдения, че като деца са станали жертви на сексуално посегателство от страна на покойния музикант. В резултат на това, някои радиостанции дори спряха да излъчват музиката на Джаксън, а много хора се настроиха срещу него.

В отговор на това, нов документален филм, целящ да защити краля на поп музиката, бе пуснат в Amazon Prime, YouTube и други стрийминг платформи.

Филмът носи името Chase The Truth, а неговият синопсис казва: „Оправдан приживе, обратно на съд след смъртта му. “Michael Jackson: Chase The Truth разследва правните битки на световната суперзвезда. Близки приятели, бивши служители и изследователи рисуват интимен портрет на сложния свят на Джаксън, поставяйки обвиненията в сексуално посегателство под микроскоп.“

Филмът включва интервюта с бившия бодигард на Джаксън Мат Фидъс и актьора Марк Лестър, които твърдят, че обвиненията на Сейфчък и Робсън са измислени и мотивирани от изцяло финансова изгода.

„Винаги всичко опира до пари“, заявява Мат Фидъс. „Трудно е да проумея, как тези обвинения биха могли да бъдат истина.“

Междувременно биографът на Майкъл Джаксън Майк Смолкомб добавя: „Когато говорим за хората, обвинявали Майкъл Джаксън, при тях винаги всичко се свежда до пари.“

Споделяйки трейлъра на филма в Instagram, Мат Фидъс написа, че обвинителите на Джаксън „вероятно се крият под някой камък, изпълнени със срам“. Той дори ги покани на публичен диспут в ефира на британските телевизии.

Мат Фидъс добавя: „Не се нуждаем от четири часа монтирани кадри, за да покажем истината за нашия приятел и лъжите по негов адрес. Писна ми от тези измислици. Успяхме да кажем истината в един час! А той дори не е тук, за да се защити“.