Soundtrack.bg

Шмъркал ли е мравки наистина Ози Озбърн?

Легендата гласи, че Ози Озбърн е изшмъркал цяла линия мравки. Но дали това наистина се е случило?

Около големите легенди на хеви метъл музиката винаги е имало какви ли не легенди. В крайна сметка говорим за музиканти, които в младините си са правили какви ли не щуротии, провокирани от наркотиците и алкохола. В каталога на Netflix вече е наличен и филмът The Dirt, който ще ви разкаже историята на Motley Crue – хора, известни с наистина освободения си лайфстайл като по-млади.

Именно в The Dirt се припомня история, свързана с легендарния фронтмен на Black Sabbath Ози Озбърн. През 1984 година Ози тръгва на турне с Motley Crue, като можете да си представите, какви ли не глупости са правили тези хора, събрани на едно място. Можем само да предполагаме.

Според една от легендите, един ден Motley Crue и Ози до такава степен са се разбили от пиене и дрога, че Ози Озбърн е изшмъркал цяла линия от живи мравки. Това дори е припомнено от Ники Сикс в The Dirt. Там той разказва, че е подал тръбичката на Ози, след което го е насочил към дупка в асфалта, където е имало много мравки. Тогава Ози се е навел, доближил е тръбичката до носа си и е изшмъркал на един път цялата колона от мравки.

Съвсем различна история обаче разказва китаристът Джейк Лий, който по това време е свирил заедно с Ози. Според неговите думи, Озбърн наистина е измшмъркал нещо живо, но това е бил само един малък паяк, а не цяла колона мравки.

„Бях там и нямаше никакви мравки“, споделя Лий, продължавайки: „Бях точно там. Той изшмърка малък паяк. Но нямаше и никаква следа от шибани мравки. Томи Лий, Ники Сикс и Ози го твърдят, но всички те бяха отрязани. Аз не бях. Тогава просто се опитвах да хвана малко тен под слънцето, докато те продължаваха да се отрязват. Ози изшмърка някакъв малък глупав паяк, но нямаше никакви шибани мравки. Не ми пука какво казват останалите, нямаше никакви мравки“.