Soundtrack.bg

Дейв Мъстейн се бори с рак на гърлото

Легендарният музикант Дейв Мъстейн има рак на гърлото, бе потвърдено официално.

Вокалистът и китарист на траш метъл легендите Megadeth Дейв Мъстейн се бори с рак на гърлото. Самият той потвърди новината с постове в социалните мрежи.

Въпреки че заболяването е повече от сериозно, Мъстейн е оптимист за бъдещото си оздравяване. Това поне личи от тона на неговия пост.

„И преди съм срещал препятствия. Работя в близост с моите лекари, като вече имаме начертан план за лечение. Те имат чувството, че има към 90% шанс за успех“, казва музикантът, който бързо успя да събере огромен брой пожелания за бързо оздравяване от фенове и колеги.

Заради заболяването на Мъстейн, Megadeth отложиха предстоящите си дати за концерти. Но надали точно това е най-важното в момента, разбира се.

Дейв Мъстейн е бивш член на Metallica, където свири между 1981 и 1983 година. Той напуска бандата и основава други бъдещи легенди на метъла – Megadeth. Групата е 12 пъти номинирана за награда „Грами“, а през 2017 година най-сетне получава статуетка в категорията „Най-добро метъл представяне“ за песента „Dystopia“. Групата е продала повече от 38 милиона албума в световен мащаб и има седем албума в Топ 10.

Въпреки заболяването, в своя пост Дейв Мъстейн потвърждава, че той и останалите членове на Megadeth продължават да работят усилено в студиото, записвайки продължение на техния 15-и студиен албум, също носещ името Dystopia. „Нямам търпение всички да чуете това“, написа Мъстейн за новата музика на Megadeth.

В момента Дейв Мъстейн е на 57 години. Fox припомниха негово интервю от 2016 година, в което той казва, че мнението на критиците не е от значение за него.

„Това е като старата поговорка, която казва, че куче, което много лае, не хапе. Открил съм, че най-големите критици са хората, които нямат истинско музикално образование и просто завиждат… А освен това има и много хора, които правят музика, но нямат нужния талант за това“.