Soundtrack.bg

Дий Снайдер не очаквал, че нещо ще стане от Metallica

Фронтменът на Twisted Sister Дий Снайдер призна, че се е съмнявал в успеха на Metallica.

Днес Metallica е вероятно най-голямата банда в историята на тежката музика, но преди време е имало хора, които са се съмнявали, че момчетата от Калифорния наистина биха могли да успеят. Включително и такива, за които няма тайни в рок музиката.

Такъв човек несъмнено е фронтменът на Twisted Sister Дий Снайдер, когото спокойно бихме могли да определим като успял музикант. В своето последно интервю Снайдер изненадващо призна, че не е очаквал Metallica да постигнат каквито и да е успехи. Това се случило в момент, когато той ги е слушал за първи път на живо.

„Това е истинска история. Бяхме на турне с Metallica, като имахме концерт в Холандия. Стоян отстрани на сцената и ги гледах в действие. Тогава се обърнах към нашия басист и му казах: „Тези момчета са сърцати, но няма да стигнат доникъде. Тогава просто бях брутално откровен. Казах го на висок глас, какъв задник само бях! Не съм искал да заставам срещу тях, просто си помислих, че са твърде тежки. Те обаче успяха да накарат хората да ги приемат, да приемат колко тежка е музиката им. Това е най-якото нещо за Metallica“.

Фронтменът на Twisted Sister добави: „Тези пичове си заслужават всеки един долар, който са изкарали.“

Наскоро фронтменът на Metallica Джеймс Хетфийлд се снима в киното, приемайки роля в лентата Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, посветен на ужасяващите деяния на американския сериен убиец Тед Бънди.

През 2016 година Metallica издадоха своя десети и последен за момента студиен албум, който кръстиха Hardwired… to Self-Destruct. Той се превърна в шестият поред албум на траш метъл легендите, дебютирал под №1 в класацията Billboard 200. Албумът продаде почти 300 000 бройки още в своята първа седмица на пазара. През тази година Metallica ще свирят съвсем близо до България, приемайки поканата за голям концерт в Букурещ.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY