Soundtrack.bg
Джордж Р.Р. Мартин

Джордж Р.Р. Мартин го е яд, че не е завършил книгите навреме

Авторът на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин призна, че се е забавил със завършването на сагата.

Остават броени дни до началото на финалния сезон 8 на „Игра на тронове“. Съвсем наскоро HBO ни представи и първи официален трейлър на сезона. Дори и след приключване на сериала обаче, магията на „троновете“ ще се задържи в ефира, защото HBO ще продължи да ни предлага подобно съдържание. Вече се подготвя първи спиноф сериал от вселената на „Игра на тронове“, а в бъдеще той ще бъде последван и от други.

Както добре знаем, „Игра на тронове“ е базиран на епичната фентъзи сага „Песен за огън и лед“ на американския писател Джордж Р.Р. Мартин. В един момент обаче сериалът „изпревари“ писателя, тъй като написаните от него книги до една бяха екранизирани. Това принуди авторите на сериала да продължат историята по собствено усмотрение, сами дирижирайки събитията, които се случват.

Говорейки пред Entertainment Weekly, Мартин призна, че му се иска да не беше „изостанал“ от сериала и да е завършил последните книги навреме.

„Очевидно, иска ми да бях завършил тези книги по-скоро, за да може сериалът да не ме беше изпреварил. Никога не съм очаквал, че това ще се случи“, довери американецът.

Продуцентите на „Игра на тронове“ Беньоф и Вайс също споделиха пред EW, че не възнамеряват да разкрият как точно техните версии за събитията се различават от плановете на Мартин.

„Сега, когато сериалът вече е изпреварил книгите, изглежда така, сякаш шоуто може да развали удоволствието от книгите за някои хора“, сподели Беньоф, добавяйки: „С Джордж говорихме, че няма да разкриваме какви са различията ни в това отношение. Така, когато книгите излязат, хората ще могат да ги преживеят на свежа глава.“

Разбира се, ще бъде интересно да проследим как визията на Джордж Мартин за края на „Песен и огън лед“ ще се различава от това, което ще видим съвсем скоро в ефира на HBO. Но е безспорно, че най-добрият възможен вариант бе шоуто да следва до самия си край книгите на писателя. Стига той да ги бе довършил, разбира се.