Soundtrack.bg

Идрис Елба заменя Уил Смит в „Отряд самоубийци“

Warner Bros бързо намериха заместник на Уил Смит за римейка на „Отряд самоубийци“.

Британската суперзвезда Идрис Елба е човекът, който ще замени Уил Смит в ролята на Дедшот в предстоящия римейк/продължение на лентата „Отряд самоубийци“ на DC. Това е окончателното решение на студиото Warner Bros, което стои зад проекта.

Както е известно, Уил Смит бе в ролята на Дедшот в първия филм за самоубийствения отряд, но той реши да не участва в новата версия на новопривлечения режисьор Джеймс Гън. Като причини за това Смит изтъкна липсата на свободно време в графика си.

Warner Bros и DC обаче реагираха бързо на ситуацията, привличайки друг актьор от най-високо ниво – Идрис Елба. Любопитното е, че британецът ще дебютира във филм на DC, след като вече се е снимал в продукции на основния конкурент Marvel. Припомняме ви, че той бе в ролята на Хеимдал във филмите за Тор. Персонажът на Елба обаче намери смъртта си в „Отмъстителите: Война без край“, тъй че практически за него няма пречка да премине в лагера на DC.

Според Variety, а и за радост на феновете, най-вероятно Марго Роби ще се завърне в ролята си на Харли Куин за лентата. Не е ясно дали същото ще стори и Джаред Лето, който изигра Жокера в предишния „Отряд самоубийци“.

Други детайли около филма също остават неясни, но Warner Bros вече обявиха датата на неговата премиера – 6 август 2021 година. Режисьор на лентата ще бъде Джеймс Гън, който свърши страхотна работа с двата филма „Пазители на галактиката“ на Marvel. Гън обаче бе отстранен от поста си, след като в онлайн пространството се появиха компрометиращи негови туитове отпреди доста години. Освен че ще бъде режисьор на филма, Джеймс Гън ще напише и сценария за него.

Първият „Отряд самоубийци“ излезе на голям екран през 2016 година. Макар и да спечели повече от 700 милиона долара в боксофиса, филмът не бе приет добре от страна на критика и фенове.