Soundtrack.bg

„Живите мъртви“ остава без един от най-важните си персонажи

Данай Гурира, по-позната като Мишон, напуска „Живите мъртви“ след следващия сезон.

Тези дни ви информирахме, че сериалът на AMC „Живите мъртви“ бе подновен за още един сезон. Това означава, че със сигурност шоуто ще навлезе в своя 10-и пореден сезон, а дали ще оцелее и след това, предстои да видим. Рейтингите не са високи, което определено би трябвало да притеснява американската ТВ мрежа. Но поне засега, сериалът продължава.

Още един ключов персонаж обаче може да напусне шоуто, следвайки примера на Андрю Линкълн (Рик Граймс) и Лорън Коен (Маги). Това е Данай Гурира, която по един превъзходен начин пресъздаде образа на Мишон – силната чернокожа дама, боравеща умело със своя самурайски меч.

AMC и Гурира  са стигнали до консенсус, според който актрисата ще напусне сериала, след като вземе участие в няколко епизода от следващия му сезон. На този етап не е ясно, дали тя няма да постъпи като Андрю Линкълн, който се съгласи да вземе участие в предстоящите три спиноф филма, посветени на шоуто.

Мишон със сигурност ще липсва на феновете на „Живите мъртви“

Програмният президент на AMC Дейвид Мадън преди време сподели, че Данай Гурира е човек от голяма важност за „Живите мъртви“. Имайки предвид обаче, че актрисата стигна до участие в касови блокбъстъри като „Черната пантера“ на Marvel, то съвсем разбираемо е тя да потърси развитие на по-високо ниво за своята кариера.

„Обичаме Данай, обичаме и нейния персонаж. В момента тя има много възможности пред себе си, като тя трябва да избере това, което е най-добро за нея. Определено бихме искали тя да остане в шоуто. Тя е невероятно ценен персонаж“, цитиран бе Дейвид Мадън.

„Живите мъртви“ е базиран върху популярните комикси на Робърт Къркман. Сериалът дебютира в ефира на AMC през 2010 година. тръгвайки с отлични оценки от страна на критици и фенове. Впоследствие обаче рейтингът на шоуто започна да спада значително.