Soundtrack.bg

„Живите мъртви“ бе подновен за още един сезон

Хитовият сериал „Живите мъртви“ ще се излъчи и в 10-и сезон.

Един от най-успешните сериали на мрежата AMC „Живите мъртви“ бе официално подновен за още един сезон. Това означава, че шоуто, базирано върху комиксите на Робърт Къркман, ще навлезе в своя 10-и сезон. Това се случва въпреки тревожния факт, че в последните няколко години рейтингът на сериала падна стремително надолу.

Настоящият сезон 9 на сериала се оказа ключов за по-нататъшното развитие на продукцията. Водещият персонаж в нея Рик Граймс (Андрю Линкълн) напусна шоуто. Неговият персонаж не бе убит, както мнозина очакваха. Вместо това, Рик Граймс се качи на хеликоптер и отпътува в неизвестна посока. Неговата история ще продължи в трилогия от игрални филми, които ще бъдат заснети и излъчени в ефира на AMC.

Оттеглянето на Андрю Линкълн от сериала позволи на Норман Рийдъс, играещ образа на Деръл Диксън, да се превърне в категоричен №1 и главно действащо лице в шоуто. И преди Рийдъс бе сред големите любимци на феновете, което до голяма степен направи оттеглянето на Андрю Линкълн по-лесно за приемане. Рийдъс подписа и нов договор с продукцията, според която той ще печели около 350 000 долара на епизод. Той и актрисата Мелиса МакБрайд (Керъл) подписаха ексклузивни договори, според които те ще бъдат сред лицата на „Живите мъртви“, дори когато не става дума за самия сериал. С други думи, те могат да участват в спиноф продукции, видео игри, мини серии и т.н.

Скоро „Живите мъртви“ могат да останат без своята Мишон

Голямата въпросителна остава около бъдещето на Данай Гурира, играеща превъзходно ролята на Мишон. Гурира блесна със силна роля в касовия филм „Черната пантера“, което от своя страна я подтикна да пожелае повече привилегии и по-голямо заплащане от продуцентите на „Живите мъртви“. На този етап чернокожата актриса и AMC все още не са стигнали до консенсус в преговорите помежду си.

Подобен бе казусът с Лаурен Коен (Маги), която не успя да постигне консенсус с AMC и след неуспешни преговори напусна сериала.