Soundtrack.bg

Джина Карано трудно си намира работа след уволнението от „Мандалореца“

Джина Карано заяви, че търсенето на работа след уволнението ѝ от Disney е било като „да седиш в пустинята“.

През 2021 г. бившата състезателка по ММА, превърнала се в актриса, беше уволнена от Disney и сериала „Мандалореца“, след като публикува серия от противоречиви мнения онлайн.

Карано наскоро заведе дело срещу Disney и дъщерната им компания Lucasfilm, като твърди, че продуцентските компании са я уволнили несправедливо от „Мандалореца“ и други проекти от света на „Междузвездни войни“ заради споделяне на набор от крайно десни виждания.

През миналия месец Илон Мъск дори заяви, че е готов да помогне финансово на Карано в делото.

Уволнението на Джина Карано от Disney дойде вследствие на редица противоречиви публикации, една от които сравняваше отношението към консерваторите в САЩ с това към евреите в Нацистка Германия.

Други от нейните публикации включваха подигравки с носенето на маски по време на пандемията от COVID-19 и разпространение на фалшиви твърдения за измами при гласуването на президентските избори през 2020 г. Карано също споделя негативни коментари онлайн спрямо протестиращите от движението Black Lives Matter.

А сега, в интервю за The Post Millennial, тя говори за последиците от уволнението, като казва, че то се е „залепило“ за нея, затруднявайки я в намирането на актьорска работа или агент.

„Все едно съм в тази пустиня, където не принадлежа никъде“, обясни тя. „Сама съм. Имах своя момент с The Daily Wire, но не работя с тях. Не съм им на заплата. Аз съм самостоятелен артист тук. И съм им благодарна. Но, знаете ли, просто съм сама тук. И така, чувствам се като че ли седя тук в пустинята и просто се опитвам да остана позитивна и да се опитам да се възстановя, знаете ли, с това, че вратите се затварят пред мен.“

В изявление по времето на уволнението ѝ през 2021 г., говорител на Lucasfilm потвърди, че Карано вече не работи в компанията, описвайки публикациите ѝ като „отвратителни и неприемливи“ и „оскърбителни към хората, базирани на тяхната културна и религиозна принадлежност“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.