Soundtrack.bg

Актьорът, изиграл малкия Анакин Скайуокър, приет в болница с ментален срив

Историята помни немалко случаи, когато славата настъпва още в ранни детски години, но това не се отразява никак добре на съответното дете, което трябва да расте с нея. Най-очевидният пример за това вероятно е Макколи Кълкин от „Сам вкъщи“, но друг подобен е Джейк Лойд – актьорът, изиграл Анакин Скайуокър в Епизод I на „Междузвездни войни: – „Невидима заплаха“.

За Лойд е известно, че след филма буквално се скрива от светлините на прожекторите, а менталното му състояние не се развива никак добре.

Сега майката на Лойд разкри, че през този месец той е бил приет в болница с „тежък психически срив“. През тази година „Невидима заплаха“ отпразнува 25 години, но Джейк Лойд е сред актьорите, които почти не се показват след премиерата му. Той не се захвана с актьорска кариера, ами напротив – прекрати това свое начинание. А проблемите за него в следващите две десетилетия следваха един след друг.

Лиза, майката на Джейд Лойд, даде пространно интервю пред медия, в което говори за живота на сина ѝ след „Междузвездни войни“. Тя призна, че по време на 20-те си години той е бил диагностициран с шизофрения, като още в гимназия е започнал да проявява симптоми на заболяването.

„Джейк започна да има проблеми в гимназията“,” каза Лиса. „Започна да говори за „реалности“. Не знаеше дали е в тази реалност, или в друга. Не знаех точно какво да му кажа на това.“

Един ден Лиса попитала сина си дали си е направил домашните. „А той ми отговори: „Ами, дори не знам дали трябва да ги правя. Не знам в коя реалност съм”, каза тя. „А аз му викам: „Ами, днес си в моята реалност, така че трябва да си направиш домашните.“

Лиса също така сподели, че лекар е поставил диагноза биполярно разстройство и е пробвал различни лекарства, за да му помогне да овладее симптомите, но нищо не е подействало.

Когато отишъл в колежа, той казал на майка си, че „хора го следват“ и също така често пропускал часове. Понякога споменавал, че вижда хора с „черни очи“, които го гледат на улицата, и че води разговори късно през нощта с водещия на Daily Show Джон Стюарт през телевизора си.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.