Soundtrack.bg

Топ 5 на най-добрите филми с Флорънс Пю

Супергерой на Marvel, професионална състезателка по кеч и една от най-противоречивите фигури от литературата на 19-ти век са сред множеството роли, които Флорънс Пю поема, откакто нахлува на филмовата сцена като тийнейджърка през 2014 г.

Британската актриса, сега на 28 години, се е утвърдила като една от най-завладяващите части на всеки филм. Преди всичко, тя има изключителна способност да избира проекти и се е появявала в добре приети филми (както и в известния минисериал The Little Drummer Girl).

Докато ранната ѝ работа беше уважавана, кариерата на Пю наистина разцъфтя през 2019 г. благодарение на Midsommar и Little Women. С филми в два коренно различни жанра, Пю успя да покаже своята актьорска гъвкавост на масово ниво, превръщайки се в звезда от първа величина. Оттогава тя се е заела с разнообразни проекти, вариращи от филми на големи студия като Black Widow до по-малки проекти на сърцето като A Good Person.

5. Don’t Worry Darling

Въпреки граничещата с проклятие слава на филма, актьорското изпълнение на Флорънс Пю като Алис остава незабравимо. В ролята на Алис тя играе домакиня от 60-те години, чийто идиличен живот със съпруга й Джак (Хари Стайлс) не е такъв, какъвто изглежда. Когато Алис започва да забелязва пукнатини в живота на малкото им пустинно градче, разположено близо до мистериозната работа на съпруга й, тя все повече осъзнава, че нещо не е наред. Въпреки че клюките и драмата зад кулисите засенчиха част от посланието на „Не се тревожи, скъпа“, филмът остава завладяващ психологически трилър за вечната природа на омразата към жените.

4. The Wonder

Базиран на едноименния роман на авторката на „Стая“ – Ема Донохю, The Wonder отвежда Пю в Ирландия през 1860 г., където младо момиче мистериозно е спряло да се храни. Тя играе Либ Райт, английска медицинска сестра, повикана да наблюдава момичето, което първоначално не показва никакви външни признаци на страдание или негативни доказателства за продължителното гладуване. Все още възстановяващи се от Големия глад, завършил десетилетие по-рано, жителите на малкото градче са предпазливи към Либ, но единствената й грижа е за момичето. Първоначално изглеждайки като произведение на магическия реализъм, историята се превръща в разказ от психологическо и религиозно естество.

3. Lady Macbeth

Една от най-добрите роли на Пю беше и една от най-ранните й. В Lady Macbeth тя играе Катрин, недоволна домакиня от 1865 г. Продадена в брак на много по-възрастен, жесток мъж и под зоркото око на свекъра си, тя започва афера с някого наблизо до нейната възраст и се опитва да вземе контрол над домакинството си. Само на 19 години по време на снимките, Пю дава шокиращо многопластово изображение на насилствен, нещастен брак и до какви крайности са способни хората, за да постигнат и запазят своята свобода.

2. Midsommar

Вторият режисьорски опит на Ари Астер се превърна в триумф за него и истинска демонстрация на актьорското многообразие на Флорънс Пю през годината на пробива ѝ. В Midsommar тя играе Дани, студентка, която се бори с убийството на сестра си близначка, довело до смъртта на родителите им. Когато се присъединява към отдалечения си приятел на пътуване до Швеция, за да наблюдава празник на лятното слънцестоене, тя е шокирана да открие, че са се озовали в плетеницата на вековен езически култ. С продължаването на празненствата и сближаването на двойката към раздяла, те са изложени на все по-екстремни практики, включително върховното демонстриране на човешко жертвоприношение.

1. Little Women

Нищо не може да се сравни с представянето на Пю като Ейми Марч в Little Women на Грета Геруиг. През целия филм, който се развива в две основни времеви линии, актрисата изпълнява най-значителното развитие от всички сестри Марч, играейки Ейми от 12-годишна възраст до зряла възраст и брак. Дълго време смятана за един от най-ненавижданите герои в литературата и непрекъснато погрешно разбирана през повече от век и половина, откакто „Малки жени“ е публикувана за първи път, Пю и Геруиг заедно спечелиха скептиците към Ейми и помогнаха да я превърнат в една от най-нюансираните части на историята. Номинацията на Пю за Оскар беше достатъчно доказателство, че героят най-сетне намери отклик у масите.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.