Soundtrack.bg

Том Круз ще работи с Тарантино в последния му филм?

Най-накрая кино феновете ще могат да бъдат свидетели на сътрудничество между двама гиганти във филмовата индустрията – актьорът Том Круз и режисьорът Куентин Тарантино. Говори се, че това е последният филм на режисьора. Новата продукцията “Филмовият критик” (”The Movie Critic”) ще събере двете холивудски икони, ако Круз успее да съчетае участията си в и без това напрегнатия си снимачен график с предстоящия си филм “Мисията невъзможна 8”. Ако Круз успее да го направи, той ще се появи в дългоочакваната лебедова песен на Тарантино в малка част или като камео.

Филмът на Тарантино, в който Том Круз едва не участва

Том Круз и Куентин Тарантино са били на крачка да работят заедно по филм преди няколко години. Когато Тарантино е организирал кастинга за грандиозния си филм “Имало едно време в Холивуд” от 2019 г., той е обмислял Круз да вземе ролята на Клиф Бут.

В крайна сметка тя е дадена на Брад Пит, който участва заедно с Леонардо ди Каприо в това, което критиците считат за един от най-големите приноси на режисьора към киното. Въпреки че Круз вероятно щеше да направи зашеметяващо представяне, трудно е да се спори, че образът на Пит като груб застаряващ каскадьор би могъл да бъде изигран по-добре от някой друг.

Възходът на Том Круз към славата

Том Круз вече има легендарна кариера във филмовата индустрия. Ролята му на амбициозния абитуриент Джоел във филма “Рискован бизнес” от 1983 г. го издига за една нощ до звезда, позволявайки му бързо да получи главни роли в “Правилният избор”, “Легенда” и “Топ Гън”. Кариерата на Круз наброява близо 50 филма, много от които го признават с изключителен принос в индустрия.

Въпреки че все още не е прибрал нито един Оскар като Куентин Тарантино, Том Круз има четири номинации до 2024 г., включително две за най-добър актьор (“Роден на 4-ти юли” и “Джери Макгуайър”) и една за най-добър поддържащ актьор (“Магнолия”). Четвъртата му номинация за Оскар е за най-добър филм, която той сподели с другите създатели, за филма “Топ гън: Маверик” от 2023 г.

Очаква се „Филмовият критик“ да бъде последният филм на Куентин Тарантино

Куентин Тарантино през годините

Подобно на Том Круз, Куентин Тарантино има множество заслуги на екрана. Той обаче е най-известен с работата си зад камерата и като сценарист. Тарантино не губи време, за да вдъхне живот на идеите си в потока от филмови продукции, които са се осъществили след големия успех на филма “Криминале” от 1994 г. Така той достига до масово признание от публиката. Двете киноленти “Джаки Браун” и „Убий Бил“ доказаха, че Тарантино не е еднодневка в правенето на филми, а блокбъстър продукциите “Гадни копилета“ и „Джанго без окови“ затвърдиха името му като холивудска икона.

Отличията на Куентин Тарантино

Куентин Тарантино е получил множество номинации за Оскар през почти всичките си четири десетилетия в бизнеса. Номинациите му за Оскар за най-добър режисьор за “Криминале”, “Имало едно време в Холивуд” и “Гадни копилета” не са му донесли златна статуетка. Но Тарантино все пак получи престижната награда като сценарист за филмите си “Криминале” и “Джанго без окови”.

Дългоочакваната среща на Брад Пит и Том Круз?

Няма особена информация за следващия проект на Куентин Тарантино, но се носи слух, че Брад Пит може да играе главната роля в него. Ако Том Круз успее да направи поне камео, това би бил първият път след филма „Интервю с вампир“ от 1994 г., където Том и Брад биха работили заедно по една и съща продукция. Все още обаче не е определена премиерна дата за “Филмовият критик” (”The Movie Critic”).

Филмът, който евентуално може да срещне екипа на Том Круз с Тарантино, е насрочен за пускане по някое време през 2025 г.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.