Soundtrack.bg
Род Стюърт

Легендата Род Стюърт се подигра с Ед Шийрън: Не знам нито една от песните му

Ед Шийърън е една от големите звезди на съвременната поп музика, но легендарният Род Стюърт явно не е сред най-големите му фенове. Стюърт не се посвени да признае, че не знае нито една песен на Шийрън, който скоро ще можем да видим на живо в София на националния стадион „Васил Левски“.

Род Стюърт даде интервю за „Таймс“, в което говори по множество интересни теми.

Попитан дали в момента има музиканти, които могат да създават „вечни“ парчета, превръщащи се в класики, Стюърт отговори:

„Сигурен съм, че има такива… Имате предвид, песни като „Maggie May“? Които ще се свирят и след 50 години? Харесвам този, как му беше името… британец е..“

Когато журналистът прави предположение, че става дума за Ед Шийрън, Стюърт отговаря: „Не, не Ед, не зная нито една от песните му, стар рижав (редактирано). Исусе…“

Вместо това Род похвали Джордж Езра, за когото каза, че „пише невероятни песни“. За него той добави: „Мисля, че той ще се задържи на сцената дълго време“.

Новият албум на Род Стюърт ще бъде издаден на 23 февруари, като той е в колаборация с Джулс Холанд и неговия Rhythm & Blues Orchestra. Записът ще носи името „Swing Fever“ и ще включва 13 кавъра на класически песни от „Бродуей“.

В своето интервю пред „Таймс“ Род Стюърт говори и за разликата между музикантите от неговото поколение и настоящите звезди. „В онова време ние бяхме смели, за да влезем в музикалния бизнес. Не знаехме къде ще ни отведе това, но музикалните компании бяха различни – бяха склонни да ни дадат шанс. Тогава парите и славата няма чак такова значение, истината е, че просто обичахме музиката – имахме изгарящо желание да пеем. Може би това се промени с времето. Сега много хора си казват – „О, нека влезем в музикалния бизнес, дори не е нужно да мога да свиря добре. Може би ще стана богат“. Сега славата идва буквално заради всичко. Сега хлапетата искат само това – слава“.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.