Soundtrack.bg

Дейвид Елефсън призна, че му липсват турнетата с Megadeth

Дейвид Елефсън с носталгия сподели, че времето в траш и хеви метъл бандата Megadeth много му липсва и че турнетата и концертите са от най-забавните и приятни моменти за него. 

Както доста фенове се досещат, Елефсън беше дългогодишен член на Megadeth. Вече почти три години изминаха, откакто бе уволнен от бандата, след като се разбра, че са изтекли лични и графични разговори с непълнолетно момиче. От всички музиканти в групата за цялото съществуване на Megadeth Дейвид Елефсън (вече бивш техен басист) е с най-дълго присъствие след вокалиста Дейв Мъстейн. Разбираемо е да има много неща, които да му липсват за цялото това време, което е вложил и градил рамо до рамо с едни от най-добрите музиканти в световните метъл среди. 

Елефсън отбелязва, че Megadeth е и негова банда – силно е допринесъл в стартирането й, посочвайки, че най-много му липсват феновете, шоутата и изпълненията на живо. Споделя също, че истински се е наслаждавал на турнетата с групата. Това разказва пред The Metal Voice на тазгодишното събрание на NAMМ, на част от която беше и неговият приятел и бивш колега от Megadeth Джеф Йънг.

Бившият басист на Megadeth описва себе си като човек, за когото честите пътувания са час от неговата работа. Обича номадския начин на живот, който става неизменна част от пътуването по турнета с успешна група. И все пак Елефсън споделя, че не винаги е било цветя и рози с Megadeth, особено заради факта, че не винаги са били толкова известни, колкото се днес.

Дейв носи голяма страст към пътешествията. Смята, че щастието в живота му е някъде там навън – не може да изтърпи и един месец да стои затворен вкъщи, бързо му омръзва. И, понеже не може да играе голф или да сърфира, затова избира да пътува и да свири.

Невинаги Мegadeth са имали големи концерти. Още в началото всички от групата са започнали, както останалите музиканти – с малки концерти. Затова Дейв Елефсън познава колегите си и събитията край тях от дъното на неизвеастността до върха на славата, както и през времето между двете крайности. 

Макар рокаджията да не е вече част от Megadeth, той разказва, че е щастлив на този етап от живота си. Все още се занимава с музика, която харесва, и има възможност да свири по концерти с различни банди, които е основал след напускането му от Megadeth.

Преди няколко години Елефън и Йънг са свирили заедно в групата Kings of Thrash, където са били видени да отбелязат завещанието си като членове на една от „Големите 4“ траш групи. В интервю на Елефсън с Metal Express Radio в края на 2023г. Двамата са започнали работят по нов проект, който обаче все още няма име.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.