Soundtrack.bg
марлон брандо

5 от най-добрите филми на великия Марлон Брандо

Марлон Брандо е един от най-великите актьори в историята на киното. Той е носител на две награди „Оскар“ и е номиниран още пет пъти. Брандо е известен със своята експресивна актьорска игра и умението си да създава незабравими герои.

На кея (1954)

Този филм е номиниран за осем награди „Оскар“, включително за най-добър филм и най-добър актьор за Брандо. Той играе ролята на Тери Малой, младеж, който се опитва да избяга от живота си в пристанището на Ню Йорк. Брандо печели първата си награда „Оскар“ за ролята си.

В този филм Брандо изгражда един от най-запомнящите се герои в историята на киното. Тери Малой е младеж, който е заобиколен от насилие и бедност. Той е силен и смел, но и уязвим и раним. Брандо въплъщава тези противоречия в ролята си с безупречна прецизност.

Трамвай Желание (1951)

Този филм е екранизация на пиесата на Тенеси Уилямс. Брандо играе ролята на Стенли Ковалски, груб и насилствен мъж, който се жени за млада жена, която не го обича. Брандо е номиниран за „Оскар“ за ролята си.

В този филм Брандо създава един от най-страховитите и зловещи герои в историята на киното. Стенли Ковалски е мъж, който е контролиращ и агресивен. Той е готов да направи всичко, за да получи това, което иска. Брандо внася много реалност в ролята си, правейки Стенли Ковалски един от най-достоверните и запомнящи се злодеи в киното.

Кръстникът (1972)

Този филм е един от най-великите филми на всички времена. Брандо играе ролята на Дон Вито Корлеоне, главата на мафиотска фамилия. Брандо печели втората си награда „Оскар“ за ролята си.

В този филм Брандо създава един от най-емблематичните герои в историята на киното. Дон Вито Корлеоне е уважаван и страховит човек, който е готов да направи всичко, за да защити семейството си. Брандо въплъщава силата и авторитета на Дон Вито Корлеоне с безупречна прецизност.

Кръстникът II (1974)

Този филм е продължение на „Кръстникът“. Брандо отново играе ролята на Дон Вито Корлеоне, но този път само в ретроспекции. Брандо е номиниран за „Оскар“ за ролята си.

В този филм Брандо отново показва майсторството си в актьорската игра. Той създава един по-зрял и комплексен образ на Дон Вито Корлеоне, който е изпълнен с тъга и носталгия.

Последно танго в Париж (1972)

Този филм е скандален и провокативен. Брандо играе ролята на Пол, американски мъж, който се запознава с млада жена, която е вдовица. Брандо е номиниран за „Оскар“ за ролята си.

В този филм Брандо създава един от най-провокиращите и противоречиви герои в историята на киното. Пол е мъж, който е сексуално и емоционално изгубен. Той търси утеха и близост в отношенията си с младата жена, но в крайна сметка само се задълбочава в собствената си самота. Брандо въплъщава емоционалната полярност на героя си с безупречна прецизност.

Това са само пет от многото велики филми с Марлон Брандо. Той е актьор, който винаги ще бъде запомнен заради своите изпълнения и влиянието си върху киното.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.