Soundtrack.bg

Украйна разкритикува „Белият лотос“ заради избора на актьор с про-руски позиции

Външното министерство на Украйна отправи критики към HBO заради избора на актьор за хитовия сериал „Белият лотос“.

Става дума за сърбина Милош Бикович, който е известен като приятел на Русия и дори подкрепящ руската инвазия в Украйна. Нещо повече, през 2021 година Бикович получи руско гражданство, като лично бе поздравен от президента Владимир Путин заради своя принос към руската култура и изкуство. През 2019 година Украйна му наложи черен печат за влизане страната, опрделяйки го като заплаха за сигурността на страната.

По-рано този месец HBO официално обяви, че Милош Бикович ще се присъедини към третия сезон на „Белият лотос“, което светкавично породи множество критики от страна на украинците в интернет.

В социалната мрежа X от украинското външно министерство написаха: „Милош Бикович, сръбски актьор, който подкрепя Русия от самото начало на инвазията в Украйна, ще участва в третия сезон на сериала на HBO „Белият лотос“. Искаме да зададем следния въпрос – HBO, нормално ли е за вас да работите с човек, който подкрепя геноцида и нарушението на международното право?“

От HBO все още не са отговорили на украинското външно министерство, нито са коментирали официално критиките, отправени по техен адрес. Засега и няма изгледи Милош Бикович да бъде изваден от актьорския състав на „Белият лотос“.

В своята кариера Бикович е участвал в редица руски продукции, като често е говорил открито за адмирациите си към руската култура. През 2018 година лично президентът Владимир Путин го награди с медал в Кремлин, отчитайки неговия принос към руската култура. През 2021 година той получи и руско гражданство. Тогава той написа в пост в Instagram: „С гордост мога да нарека Русия моя родина“. Тогава той добави, че вече смята себе си за „активен член на руското общество“.

Очаква се сезон 3 на „Белият лотос“ да бъде на екран през следващата 2025 година, тъй като заснемането на нови епизоди бе отложено заради масивните стачки в Холивуд.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.