Soundtrack.bg

Това е филмът на Скорсезе, който Кристофър Нолан отказва да гледа

Кристофър Нолан и Мартин Скорсезе са двама велики кино режисьори, като можем да сме сигурни, че между тях цари истинско уважение. Но знаете ли, че има филм на Скорсезе, който Кристофър Нолан категорично отказва да гледа?

Според изданието World of Reel, британският режисьор отказва да гледа класиката „Авиаторът“ на Мартин Скорсезе с Леонардо Ди Каприо. А причината за това е лична – той е искал да направи подобен проект, но след успеха на филма на Скорсезе, се е отказал от идеята.

В свое интервю Кристофър Нолан разкрива, че подобно на Мартин Скорсезе, дълго време е работил върху проект за филм за предприемача Хауърд Хюз. Той дори е имал избран актьор за главната роля – Джим Кери. Нолан е работил върху този проект с плам, но се е принудил да се откаже от него след появата на филма на Мартин Скорсезе.

Това се е случилото в началото на този век, когато британецът вече е работил по филмите си за Батман и е получавал все по-голяма известност в кино индустрията. Когато обаче се появява филмът за Хауърд Хюз на Мартин Скорсезе, получил 11 номинации за „Оскар“, Нолан е приел поражението – нямало е смисъл да се появява и втори филм на една и съща тема. Поради това проектът е „замразен“, а дали британският режисьор ще го „размрази“ – това само времето ще покаже.

Това е и основната причина, поради която днес Кристофър Нолан отказва да гледа „Авиаторът“, въпреки безспорните качества на филма, режисиран от великия Мартин Скорсезе. А дали той някога ще се реши все пак да го гледа? Може би това ще се случи, когато един ден Кристофър Нолан направи своя филм за Хауърд Хюз и сметне, че всичко това е останало зад гърба му.

Последният филм на Кристофър Нолан, който имахме възможност да гледаме на кино екран, бе „Опенхаймер“ – тричасов епос с Килиан Мърфи в главната роля.

Soundtrack.bg

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.