Soundtrack.bg

Големият Майкъл Кейн се оттегля от актьорството

Един от големите актьори на нашето време Майкъл Кейн призна, че се оттегля от актьорския занаят и следващият му филм ще бъде последен в неговата кариера. Това е лентата The Great Escaper, в който той има роля.

Майкъл Кейн е вече 90-годишен, което обяснява защо той е решил да спре да работи. В The Great Escaper той играе рамо до рамо с друго голямо име – Гленда Джаксън, която обаче почина през месец юни – 9 месеца след края на снимките на филма.

The Great Escaper е режисиран от Оливър Паркър и разказва историята на ветеран от Втората световна война, който бяга от хосписа, където е настанен, за да присъства на 70-ата годишнина от десанта в Нормандия.

Говорейки пред The Telegraph, Майкъл Кейн сподели: „Бях много щастлив да заснема този филм. Много ми хареса персонажа ми – Бърни. Мисля, че той е невероятен и много добре написан от страна на сценаристите“.

„Заради COVID и всичко останало, не бях снимал филм три години. И мислех, че вече съм приключил. И изведнъж се върнах на работа. И трябва да кажа, че си прекарах страхотно“.

Майкъл Кейн призна, че физически не му е било никак лесно да заснеме този филм. Но се пошегува: „От продукцията ми дадоха наистина добър бастун.“

В интервюто си Майкъл Кейн призна, че вече се счита за оттеглил се от киното. „Вече съм на 90, дори не мога да ходя нормално. Може да се каже, че съм се пенсионирал“.

Последният филм на Майкъл Кейн The Great Escaper следва да се появи на кино екран през месец октомври тази година.

Майкъл Кейн е британски актьор, роден на 14 март 1933 г. в Лондон, Англия. Той е известен с изключителната си актьорска кариера, която обхваща над шест десетилетия и включва роли в множество филми и театрални постановки. Един от най-успешните и признати актьори в световен мащаб, Майкъл Кейн е сред най-влиятелните фигури в британската и холивудската кинематография.