Soundtrack.bg

От Warner Bros искали Ди Каприо да участва в трилогията „Черният рицар“

Леонардо Ди Каприо е можело да стане част от вселената на Батман и по-конкретно – да играе в трилогията „Черният рицар“ на режисьора Кристофър Нолан. Това поне са били желанията на корпорацията Warner Bros, но плановете им така и не се превърнали в реалност.

Новината бе разкрита от Дейвид Гойър, който е един от сценаристите на трилогията, заедно със самия Кристофър Нолан. Той обясни по време на участие в подкаст, че по време на премиерата на „Черният рицар“, един от шефовете на Warner Bros е предложил Ди Каприо да влезе в ролята на злодей и да изиграе Гатанката.

Говорейки в подкаста Happy Sad Confused, Дейвид Гойър разкри, че това предложение е било отхвърлено от авторите на филмите.

Той обясни: „Имахме много предложения относно филмите… Помня, че по време на премиерата на „Черният рицар“, един от шефовете в Warner Bros дойде при нас и ни каза: „Трябва да вкараме Гатанката във филмите. И да ангажираме Ди Каприо в ролята“. Това обаче не е начинът, по който работим, без да искам да проявявам неуважение към Лео“.

Гойър обясни, че изборът на актьори зависи от сюжетите на филмите, а не обратното. Така за третия филм в ролята на злодея влезе Том Харди, който изигра Бейн. Леонардо Ди Каприо все пак работи заедно с Кристофър Нолан, като това се случи в епичния „Генезис“ от 2010 година.

В интервюто си Дейвид Гойър също така призна, че Джейк Джиленхол е бил съвсем близо до това да получи ролята на Брус Уейн в трилогията на Кристофър Нолан. Както обаче знаем, ролята отиде в Крисчън Бейл, който в крайна сметка се справи наистина добре със задачата си. Тогава Джиленхол е имал кастинг за ролята на Батман, но в крайна сметка Нолан и компания са решили да заложат на Крисчън Бейл. А в днешно време трилогията на британския режисьор е смятана за едни от най-добрите комиксови филми на всички времена.