Soundtrack.bg

Ще има ли продължение на класиката „Жега“?

Легендарният кино режисьор Майкъл Ман призна, че не би имал нищо против да заснеме продължение на екшън класиката си от 1995 година – „Жега“. Тогава в главните роли видяхме титаните Ал Пачино и Робърт Де Ниро, а филмът е безспорно един от най-добрите в жанра за всички времена.

От доста време се спекулира, че Майкъл Ман може да направи и втори филм по „Жега“. Ман обаче добави, че за него това не е водещ приоритет и „би могъл да го преживее“, ако в крайна сметка такъв не се направи.

В момента Майкъл Ман промотира новия си филм „Ферари“, в който ще видим Адам Драйвър в главната роля.

Слуховете за „Жега“ 2 бяха засилени от факта, че самият Майкъл Ман написа роман със същото име, което е едновременно предистория и продължение на филма. В него се разказва за по-младата версия на героя на Робърт Де Ниро и за кариерата на героя на Ал Пачино след събитията в лентата.

Говорейки за евентуално продължение на „Жега“, Майкъл Ман каза: „В предисторията не искам те да бъдат същите хора, каквито са във филма. Искам да са много различни. Това, което ги сполетява – конфликтите, трагедиите, които им се случват – ги превърна в хората, които са. За Нийл, събитията от предисторията са това, което му дава евангелието „Нямай нищо в живота, от което да не можеш да се отървеш за 30 секунди“.

Попитан дали чувства, че може да му изтича времето да направи филма сега, когато е вече на 80 години, той отговори следното: „Работата е там, че не мисля за смъртността. Зает съм. Ако непременно трябваше да направя „Жега 2“, нямаше да се изгубя в тази красива история на „Ферари“.

Ман добави: „Отне ми две години, за да напиша романа. За щастие, той се превърна в бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Нещата, с които се занимавам, са неща, които ме очароват и ме карат да продължа напред. Не ме разбирайте погрешно. Искам да го направя. Но ако не го направя, няма да съм незавършен.“

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.