Soundtrack.bg

Джейми Дорнан бил наясно, че киноманите ще презират филмите по „50 нюанса“

Актьорът Джейми Дорнан, който доби голяма популярност с участието си във филмите по книгите „50 нюанса сиво“, призна, че е очаквал напълно негативната реакция към лентите – както от критици, така и от някои киномани.

Във филмите по „50 нюанса сиво“ Дорнан влезе в ролята на един от двамата основни герои – Крисчън Грей, докато красивата Дакота Джонсън изигра Анастейша. Филмите бяха базирани на поредицата еротични романи на Е. Л. Джеймс, превърнали се в истинска сензация в света на литературата.

По принцип Джейми Дорнан загуби ролята на Крисчън Грей, тъй като за ролята бе избран Чарли Хънам, но след като последният се оттегли, Дорнан все пак получи възможност да се възползва от тази възможност.

Говорейки в подкаста Happy Sad Confused, Джейми Дорнан призна, че не му е било никак лесно да вземе такова решение – да играе във филмите. Той е бил някак наясно, че реакциите към филмите няма да са добри.

„Със сигурност не дадох веднага своето „да“, каза Дорнан, добавяйки: „Трябваше всичко това да бъде изговорено. Потърсих съвета на приятели и близки до мен хора. И на много актьори“.

„Когато първоначално не получих ролята, дори изпитах леко облекчение, защото знаех, че иначе ще ме съсипят. Може би след това той почувства същото. Изведнъж отново опряха до мен, като оставаха само пет седмици до старта на снимките. Знаехме, че критиците ще презират филмите, докато феновете ще ги обожават. Същото беше и с книгите, поради което бяхме подготвени за този развой.“

Той каза още: „Филмите бяха направени за феновете на книгите и мисля, че постигнахме успех в това отношение. Радвам се, че в същото време аз и Дакота успяхме да заснемем други проекти, с което накарахме критиците да променят мнението си за нас на 180 градуса“.

Последният филм от трилогията по „50 нюанса сиво“ излезе през 2018 година, като и трите филма се представиха повече от добре в бокс офиса.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.