Soundtrack.bg
Черния Адам

Дуейн Джонсън обясни защо „Черния Адам“ е претърпял провал

„Черния Адам“ е проектът, който Дуейн Джонсън дълго време имаше амбицията да заснеме. От години насам екшън звездата преговаряше с DC за тази роля, докато най-сетне това се случи. И докато филмът донесе на Скалата най-добрия откриващ уикенд в кариерата му, като цяло той не пожъна очакваните успехи в боксофиса.

Но каква е причината за това?

Самият Дуейн Джонсън е на мнение, че основната причина за това е смяната на властта в DC. По времето, в което „Черния Адам“ се реализираше като проект, DC ангажира дуото Джеймс Гън и Питър Сафран като нови творчески директори на студиото. И според Скалата, това не е помогнало на неговия филм, дори напротив.

Появявайки се в подкаста на Кевин Харт, Дуейн Джонсън сподели: „Черния Адам“ се оказа във водовъртежа на ново лидерство в DC. Имаше много промени, които се случиха и това повлия на проекта“.

Той каза още: „Всеки път, когато имате компания, публично търгувана компания, и имате всички тези промени в ръководството, идват хора, които, творчески и фискално, ще вземат решения, с които може да не сте съгласни“.

Почти сигурно Дуейн Джонсън никога повече няма да се завърне в ролята на Черния Адам, поне докато Гън и Сафран са начело на DC. Самият Скалата нарече това „една от най-големите мистерии“, имайки предвид, че филмът все пак е неговият рекорд за най-добър откриващ уикенд в боксофиса.

Той напомни и факта, че ако филмът е бил показан на пазарите в Китай, това е можело да му донесе допълнителни 100 или 200 милиона долара – факт, който също не е за пренебрегване.

Едно от големите събития в „Черния Адам“ бе завръщането на Хенри Кавил като Супермен, което се случи в сцената след кредитите. Самият Кавил обаче също приключи с роялта си на Супермен, тъй като Джеймс Гън и Питър Сафран ще поемат по изцяло нова посока с този любим на феновете герой.