Soundtrack.bg

Уил Феръл ще изиграе Джон Мадън в нов биографичен филм

Холивудската звезда Уил Феръл води разговори да изиграе легендарната фигура от света на американския футбол Джон Мадън в нов биографичен филм.

Престижното издание Deadline съобщава, че въпросният филм ще се казва просто „Мадън“, като той се разработва от стрийминг платформата Prime Video на Amazon. Режисьор на проекта ще бъде Дейвид О. Ръсел.

Джон Мадън е една от големите фигури в историята на американския футбол и националната футболна лига (NFL). Той прави успешна кариера като треньор, а след това се занимава и с журналистика. Той е и един от създателите на популярната гейминг поредица NFL Madden на EA Sports, носеща неговото име.

В синопсиса на филма се казва: „След като е принуден да се оттегли от професията от Оукланд Райдърс, бившият старши треньор в NFL Джон Мадън обединява сили с програмист от Харвард, за да създаде първата видео игра на тема американски футбол“.

Очаква се филмът да бъде от сериозен интерес за феновете на американския футбол, имайки предвид ореола на Джон Мадън като толкова голяма фигура в историята на този спорт.

Иначе Уил Феръл участва и в един от следващите големи кино хитове, които предстои да гледаме – „Барби“ на режисьора Грета Геруиг. Там той изпълнява ролята на изпълнителен директор на компанията за производство на играчки Mattel.

Джон Мадън е бивш състезател по американски футбол, треньор и телевизионен коментатор. Роден е на 10 април 1936 година в Остин, Минесота, САЩ. Като футболист, Мадън играе в позицията на защитник за отбора на Професионалната футболна лига (NFL) „Филаделфия Игълс“. След края на кариерата си, той започва да работи като треньор.

След като прекратява треньорската си кариера, Джон Мадън започва работа като телевизионен коментатор и анализатор на CBS и FOX. Той става изключително популярен сред зрителите си благодарение на своя непринуден стил на коментиране и хумористичния си подход. Мадън става легенда в спортния журнализъм и е известен със своята „Мадън NFL“ видеоигра, която е една от най-продаваните и популярни футболни видеоигри в историята.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.