Soundtrack.bg

Бенедикт Къмбърбач се присъединява към филма за Боб Дилън

Холивудската звезда Бенедикт Къмбърбач се присъедини към биографичния филм за рок легендата Боб Дилън. В него Къмбърбач ще изпълнява ролята на Пит Сийгър – музикант и активист, който в миналото е вдъхновил силно Боб Дилън да се превърне в това, което познаваме като един от най-влиятелните творци на всички времена.

Биографичният филм за Дилън ще носи името Complete Unknown, като режисьор на проекта е Джеймс Менголд. В ролята на великия Дилън ще видим една от младите звезди на световното кино – Тимъти Шаламе.

В интервю за Deadline, режисьорът Менголд потвърди избора на Бенедикт Къмбърбач да изиграе Пит Сийгър. За него е известно, че освен вдъхновител на Боб Дилън, той силно го е подкрепял в началото на кариерата му. Помогнал е на Дилън и да осъществи своя дебютен албум с Columbia Record. Сийгър е човекът, който кани младия тогава Дилън да свири на фестивала Newport Folk Festival.

Complete Unknown ще проследи ранните фази на кариерата на Боб Дилън, включително пристигането му в Ню Йорк. Тимъти Шаламе сам ще изпълни моментите на пеене, докато Моника Барбаро бе избрана да изиграе ролята на Джоан Баес. Очаква се снимките на филма да стартират това лято. Самият Дилън влиза в ролята на изпълнителен продуцент на проекта.

Боб Дилън е американски певец, текстописец, поет и художник, роден на 24 май 1941 г. Той се смята за една от най-влиятелните фигури в музиката на 20-и век и е известен със своя уникален глас, характерния си стил на изпълнение и способността си да преплете различни жанрове като фолк, рок, блюз и кънтри.

Боб Дилън е автор на множество известни песни, сред които „Blowin’ in the Wind“, „The Times They Are a-Changin'“, „Like a Rolling Stone“ и „Knockin’ on Heaven’s Door“. Той е получил няколко награди и отличия, включително Нобелова награда за литература през 2016 г., заради своя принос към музикалната и поетична култура.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.