Soundtrack.bg

Заради лошите ревюта: Режисьорът на „Шазам“ се отказва от комиксовите филми

Новият филм на DC „Шазам: Яростта на боговете“ не бе приет по най-добрия начин от публиката, а лошите ревюта на лентата отказаха режисьора Дейвид Ф. Сандберг от комиксовите проекти в бъдеще. Това обяви самият той, видимо разочарован от отзивите за филма му.

„Шазам: Яростта на боговете“ е продължение на първия „Шазам“, в който Закари Леви се завърна в ролята на един от интересните супергерои в пантеона на DC Comics. В същото време видяхме Хелън Мирън и Люси Лиу като злодеи, което ни говори, че актьорският каст бе доста силен.

В сайта Rotten Tomatoes обаче филмът получи едва 53% одобрение.

Реагирайки на оценките, Дейвид Ф. Сандберг написа в Twitter, че временно се отказва от комиксовите филми, за да се фокусира отново върху хорър проекти и други нови идеи.

„Шазам“ отказа своя режисьор от супергеройските филми

Той написа: „В Rotten Tomatoes получих най-ниския си рейтинг от критиците до този момент, докато оценката на публиката е най-висока. Малко съм изненадан, защото смятам, че се получи добър филм. Е, както казах и преди, сега нямам търпение да се върна към хоръра. След шест години с „Шазам“, определено засега приключвам със супергероите.“

Сандберг добави: „Само за да бъде ясно, дори за секунда не съжалявам, че работих по „Шазам“. Научих наистина много и имах шанса да работя със страхотни хора. Завинаги ще бъда благодарен за този шанс и че режисирах тези два филма. Това бе истинско предизвикателство за мен, но и ценно в същото време. Сега обаче искам да се разгранича от супергеройските филми, защото това може да бъде много стресиращо. Хубаво е, че за известно време няма да ми се налага да мисля за всичко това“.

Имайки предвид рокадите в DC и новото ръководство на филмовата вселена на компанията, изобщо не е ясно дали „Шазам“ ще продължи да бъде част от нея. Остава да видим дали това ще се случи в бъдеще.