Soundtrack.bg

Заради филма за Елвис – Том Ханкс спечели първата си „Златна малинка“

Том Ханкс може и да е един от най-великите актьори на нашето време, но дори и той не е застрахован от получаване на награда „Златна малинка“. Това му се случи заради ролята му в „Елвис“ – биографичният филм за краля на рокенрола Елвис Пресли.

За същия филм Остин Бътлър бе номиниран за „Оскар“ и спечели „Златен глобус“ за ролята си на Елвис, но представянето на Том Ханкс не бе оценено по точно такъв начин.

Както е известно, наградите „Златна малинка“ са антипод на „Оскар“ и „Златен глобус“ – те се връчват на най-лошите филми и най-зле представилите се актьори. В случая Том Ханкс грабна „малинката“ за ролята си на полковник Том Паркър – човекът, който открива Елвис Пресли за голямата сцена и се превръща в негов мениджър. Така той „спечели“ в конкуренцията на Пийт Дейвидсън, Шавиер Самюел, Мод Сън и Ивън Уилямс.

Така Том Ханкс се присъединява към други големи имена, които са имали лошия късмет да спечелят „Златна малинка“. Сред тях са носители на „Оскар“ като Еди Редмейн, Джаред Лето, Никол Кидман и Холи Бери. Но както се казва, понякога и на най-добрите се случват подобни неща.

Джаред Лето спечели втората си антинаграда „Златна малинка“

Междувременно, именно Джаред Лето спечели втората си „Златна малинка“ по време на същата церемония. Лето получи „наградата“ заради ролята си в комиксовия „Морбиус“, където играе едноименния персонаж на Marvel. Филмът обаче се оказа доста зле и не бе приет никак добре от критика и публика. А сега Джаред Лето се сдоби и с втората си „Златна малинка“.

В същото време Blonde спечели малинката за най-лош филм, а музикалният изпълнител Machine Gun Kelly бе „отличен“ като най-лош режисьор за работата си по проекта Good Mourning.

Е, надяваме се, че Том Ханкс няма да приеме това твърде навътре. Не е никак приятно да получиш „Златна малинка“, но трудно може всяка твоя роля да е на обичайното ниво. Както се казва, понякога се стига и до инциденти.