Soundtrack.bg

Хю Джакман призна, че ролята на Върколака е навредила на здравето му

Хю Джакман като Върколака е безспорно един от най-култовите герои на Marvel. И по-конкретно – от вселената на X-Men. Дълго време австралийският актьор радваше феновете в този образ, а сега ще го направи и още един път, може би за последно – в следващия филм за Дедпул.

Както добре знаем, Върколака е герой от X-Men с възстановителна сила и метални дълги нокти от адамантиум, които представляват най-опасното му оръжие. 54-годишният Джакман обаче призна в интервю, че не му е било никак лесно да изиграе Върколака толкова много пъти. И че това дори е дало отражение на здравето му. И по-конкретно – на неговите гласни струни, които са наранени от многото ръмжене, което той е трябвало да прави.

В интервю Джакман споделя: „Причиних някои щети на гласа си с Върколака. Моят фалцет не е толкова силен, колкото беше и директно го отдавам на част от ръмженето и викането. Моят учител по вокали в театралното училище би бил ужасен от някои от нещата, които направих като Върколака“.

Докато Върколака притежава способността да лекува тялото си, това не е случаят с Джакман, който е обикновено човешко същество извън франчайза X-Men. Той продължи: „Научихме техника [в училище] как да крещим, без да съсипваме гласа си. Въпреки това, по време на ролята си на Върколака, крещях и виках и правих неща, които мисля, че навредиха на гласа ми. Работя по въпроса. Работя с учител по пеене и гледам да не се наранявам. Полагам много усилия както във физическото движение, така и във вокалната си подготовка за всяка роля.“

Очаква се скоро да гледаме героите от X-Men и в MCU – кино вселената на Marvel, след като компанията успя да ги откупи. Иначе самият Хю Джакман бе заявил, че повече няма да се появява като Върколака, но той ще направи изключение за „Дедпул“ 3 и своя добър приятел Райън Рейнолдс. Пожелаваме му успех!