Soundtrack.bg

Сезон 2 на „Домът на дракона“ дебютира през лятото на 2024?

Спиноф сериалът от „Игра на тронове“ „Домът на дракона“ може да се завърне със своя втори сезон през лятото на 2024 година, съобщава изданието Variety.

Първият сезон на шоуто пожъна страхотен успех и се превърна в един от най-обсъжданите и гледани сериали на годината. Сюжетът разказва предисторията на рода Таргариен и борбите за власт в него, докато те властват над Седемте кралства. Събитията се случват 200 години преди историята от „Игра на тронове“, която вече всички познаваме повече от добре.

Един от шефовете на HBO Кейси Блойс е споделил, че премиера на втори сезой през 2024 година „би било добро предположение“ в случая. Той обаче е пояснил, че сериалът няма да може да се бори за наградите „Еми“ през същата година, което подсказва, че можем да очакваме шоуто най-рано през лятото на 2024 година.

Говорейки за развитието на сериала, Блойс посочи: „Моята философия е, че добрият сценарий е приоритет номер едно. Трябва да сме развълнувани от историите, които предоставяме на публиката“.

Той обаче допълни, че за HBO би било трудно постоянно да предлага разнообразно съдържание от света на „Игра на тронове“, тъй като това отнема доста време и усилия. „Не забравяйте, че за да получим „Домът на на дракона“ след „Игра на тронове“, разработихме много шоута, заснехме пилотен епизод, разработихме куп сценарии и получихме „Домът на дракона“. За да направим това отново, ще са необходими същите усилия. Трябва да развием много неща, да опитаме неща. Никога не знаеш какво ще проработи.“

През месец август 2022 година „Домът на дракона“, далеч от изненадващо, бе подновен за втори сезон. Най-важното в случая е, че сериалът не разочарова десетките милиони фенове на „Игра на тронове“, които не останаха никак очаровани от финалния сезон на оригиналния сериал. С „Домът на дракона“ засега нещата изглеждат обещаващи, поради което се надяваме, че неговите създатели и продуценти ще продължат в същия дух.