Soundtrack.bg

Amazon разработва сериал по играта Tomb Raider

Гигантът Amazon разработва сериал по видео играта Tomb Raider за собствената си стрийминг платформа Prime Video. Създател на шоуто ще бъде небезизвестната Фийби Уолър-Бридж, която ще напише сценария на сериала и ще работи по него като изпълнителен продуцент. Съобщава се обаче, че тя няма да бъде част от актьорския състав на проекта.

The Hollywood Reporter съобщава, че проектът вече е задвижен, така че това е добра новина за всички фенове на Лара Крофт – скоро ще можем да я гледаме и в този формат, след като вече имаше филми по Tomb Raider с Анджелина Джоли и Алисия Викандер в ролята на търсачката на съкровища.

Tomb Raider е една от най-известните гейминг поредици. Първата игра излиза през 1996 година за PC и PS1, а през 2013 тя бе възродена със съвременна графика и геймплей.

През 2001 година бе направен и първи филм по играта, като тогава в главната роля успяхме да видим една от най-красивите актриси на нашето време – Анджелина Джоли. Две години по-късно бе представено и продължение на филма. През 2018 година носителката на „Оскар“ Алисия Викандер също се превъплъти в ролята на Лара Крофт.

Анджелина Джоли в ролята на Лара Крофт

За момента няма информация коя е актрисата, която ще бъде ангажирана за Tomb Raider сериала на Prime Video. През миналата година Обри Плаза изрази открит интерес към ролята, но това не означава, че ще я получи, разбира се.

За Фийби Уолър-Бридж, която има тригодишен договор с Amazon, това не е единствен проект, по който тя работи. През миналата година се появи информация, че тя действа и по друг сериал на Prime Video, но на този етап няма информация за него. Иначе по-късно тази година ще можем да я гледаме в новия филм за Индиана Джоунс, където тя ще играе дъщерята на Инди. Очаква се това да бъде финален филм от поредицата за Индиана Джоунс.