Soundtrack.bg

Джеймс Камерън вече има три от петте най-успешни филма в историята

Именитият режисьор Джеймс Камерън не спира да ни удивлява с успехите, които той постига в кариерата си. 68-годишният канадски творец вече може да се похвали с три от общо петте най-успешни филма в боксофиса за всички времена. Постижение, което определено заслужава уважение.

Последният филм на Камерън „Аватар: Пътят на водата“ вече заработи 2.05 милиарда в боксофиса, с което той успя да изпревари блокбъстъра на Marvel „Отмъстителите: Война без край“ на петата позиция във вечната класация.

Още два филма на канадския режисьор обаче намират място в Топ 5 на боксофиса. Това са първият „Аватар“ от 2009 година (приходи 2.92 милиарда), който е и лидер в класацията, и класиката с Леонардо ди Каприо „Титаник“ (приходи 2.19 милиарда).

Приходите на „Аватар: Пътят на водата“ обаче все още могат да се увеличат. Това означава, че по всяка вероятност филмът ще измести „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ от четвъртото място, а нищо чудно и „Титаник“ от третото.

На този етап втори в класацията остава хитът на Marvel „Отмъстителите: Краят“, който приключи царуването си по кината с приходи в размер на 2 милиарда и 799 милиона долара. По едно време той бе успял да измести „Аватар“ от лидерската позиция, но блокбъстърът на Камерън си върна първото място с повторното си качване на киноекраните.

„Аватар“ е франчайз, разработен от Джеймс Камерън и преобърнал представите ни за кино. Първият филм от 2009 година се превърна в истинска сензация, а причина за това бяха новите технологии, които позволиха да усетим всичките му красоти и изящности. Поради това не е случайно, че лентата заработи и подобни приходи в боксофиса – тя бе нещо, което рядко бяхме виждали до този момент. На този етап има планове за още поне три филма от франчайза, като предстои да видим дали от Walt Disney и самия Джеймс Камерън ще спазят този план. Със сигурност тези филми изискват огромни бюджети, но както виждаме, приходите също са впечатляващи.