Soundtrack.bg

Антонио Бандерас за преживения инфаркт: Най-доброто нещо, което ми се е случвало

Известният испански актьор Антонио Бандерас сподели интересно мнение относно сърдечния удар, който той преживя през 2017 година. По собствените му думи, това е било „най-доброто нещо, което му се е случвало“, колкото и странно да звучи. Бандерас е на мнение, че инфарктът му е помогнал да „прогледне“ и да види кои са истински важните неща в живота, спирайки да обръща внимание на онези, които не са съществени.

62-годишният актьор говори за случилото се, докато промотираше новия си филм „Котаракът в чизми“. В анимационния филм той озвучава титулярния персонаж, което вече е правил няколко пъти, включително във филмите за Шрек.

В новия филм котаракът в чизми научава, че вече е използвал осем от деветте си живота. Сега той ще се впусне в пътешествие до мистериозна дестинация, за да направи опит да ги възстанови. Попитан дали може по някакъв начин да се познае във филма, Антонио Бандерас отвърна положително:

„Преди шест години преживях инфаркт. Това вероятно е едно от най-добрите неща, които са ми се случвали. Беше сякаш си поставих очила и видях кое е истински важното за мен“.

„Прибрах се в Испания и започнах да гледам на професионалния си живот по различен начин. Така че да – чувствам се свързан с филма и по лични причини. Смятам, че в него има красиво послание и че е направен по един наистина добър начин“.

Не за първи път Бандерас обсъжда инфаркта си и как това му се е отразило, най-вече по отношение начина на мислене. През 2019 година той сподели в интервю: „Това ми даде перспектива кой съм аз наистина. Сякаш важните неща отново се показаха над повърхността“.

Роден в испанския град Малага, Антонио Бандерас е един от най-успешните испански актьори. През 2020 година той получи първата си номинация за „Оскар“ за ролята си в Pain and Glory, а освен това има и цели пет номинации за награда „Златен глобус“.