Soundtrack.bg

Емилия Кларк призна, че нарочно не гледа „Домът на дракона“

Актрисата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк, изиграла ролята на Денерис Таргариен, изненадващо призна, че умишлено не гледа спиноф сериала „Домът на дракона“.

В „Домът на дракона“ се разказва историята именно на рода Таргариен, но за Емилия Кларк шоуто не представлява интерес. Тя даде интервю и разказа, че за нея би било твърде странно да се опита да го гледа.

Ето какво сподели британската актриса пред Variety: „Не съм го гледала! Можете ли да ми простите? Просто е твърде странно. Толкова съм щастлива, че се случва, че получава толкова награди… но просто не мога да го направя, твърде странно“.

Кларк добави: „Това е сякаш някой да те покани на събиране на класа от гимназията, но да не е твоят випуск. Точно така се чувствам. Затова и просто го отбягвам и не го гледам“.

Няма спор, че „Домът на дракона“ се превърна в един наистина успешен спиноф от „Игра на тронове“. Очаквано сериалът бе бързо подновен и за втори сезон. Действието се развива 200 години преди събитията в „Игра на тронове“, когато родът Таргариен властва над Вестерос. Показват се вътрешни битки за власт, особено след смъртта на краля. Само дебютният първи епизод в каналите на HBO успя да привлече над 20 милиона зрители, което е страхотен успех.

За ролята си на Денерис Таргариен в „Игра на тронове“, Емилия Кларк си спечели четири номинации за награда „Еми“. За съжаление на феновете на персонажа ѝ, сериалът не приключи никак добре за Денерис, чийто образ претърпя пълна метаморфоза във финалния сезон. И до днес много фенове на „троновете“ не могат да простят на създателите му за начина, по който сериалът приключи. Не е тайна, че те трябваше да се справят без книгите на Джордж Р.Р. Мартин, тъй като в един момент сериалът изпревари романите на фентъзи автора. Спорно е обаче дали те се справиха достатъчно добре в самия край.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.