Soundtrack.bg

Засега няма планове за нов филм по „Фантастични животни“

Най-вероятно няма да има нов филм по „Фантастични животни“ – спиноф поредицата от света на „Хари Потър“. Или поне засега няма подобни планове. Това разкри носителят на „Оскар“ Еди Редмейн, който изпълняваше главната роля в трите заснети филма до този момент.

Действието в трите филма „Фантастични животни“ се развива десетилетия преди събитията в „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг. В главната роля е магьосникът Нют Скамандър, който се съюзява с младия Албус Дъмбълдор срещу могъщ враг. Заснемането на филмите не мина без скандали. Във втория филм в ролята на злодея Гриндевалд видяхме Джони Деп, но той бе уволнен заради обвиненията към него, а трилогията в ролята завърши Мадс Микелсен.

Еди Редмейн говори по време на участието си във фестивала в Сараево, като той сподели, че засега не е било обсъждан нов филм от поредицата.

„За момента няма нищо ново, което да ми е известно. Доколкото зная, няма нищо планирано“, сподели британският актьор.

Попитан дали очаква кариерата му да бъде позната най-вече покрай ролята на Нют Скамандър, Редмейн отвърна: „Нямам идея. Но истината е, че обичам Нют. Бих се радвал това да е така“.

Иначе преди време Мадс Микелсен призна, че не изключва възможността Джони Деп да се завърне в ролята на Гриндевалд, след като той спечели делото срещу Амбър Хърд и до някаква степен изчисти репутацията си.

Датчанинът посочи: „Очевидно нещата за него се промениха. Той спечели делото в съда. Нека видим дали ще се завърне. Може това и да се случи. Аз съм голям фен на Джони, той е невероятен актьор. И мисля, че свърши фантастична работа с „Фантастични животни“. Нямаше как да го копирам, защото това щеше да е креативно самоубийство. Поради това трябваше да предложа нещо ново на публиката – да изградя мост между него и себе си“.

Остава да видим дали ще има нов филм от франчайза „Фантастични животни“, част от вълнуващата вселена на „Хари Потър“.