Soundtrack.bg

Рап ветераните Souls of Mischief изнасят първи концерт в България

Една от големите хип-хоп групи от олд скуул-а пристига за своя първи концерт в България. В случая става дума за ветераните Souls of Mischief, които ще наелектризират със своя рап столичния клуб Sofia Live Club на 9 април. Билетите за шоуто са на цена от 30 лева и вече могат да бъдат открити в Eventim и партньорските каси. В деня на събитието цената на билетите ще бъде по-висока – 40 лева.

Концертът на Souls of Mischief у нас е част от турнето на групата, посветено на 30-годишнината от техния класически албум 93 ’til Infinity. Турнето на хип-хоп легендите ще се проведе на територията на Великобритания и Европа.

Именно парчето „93′ til Infinity“, на което е кръстен и самият албум, носи на групата изключителна известност в световен мащаб и ги прави легенди на олд скуула. Бандата тръгва от Оукланд, Калифорния, формирайки се през 1991 година. Членовете на Souls of Mischief са A-Plus, Opio, Phesto и Tajai, като групата е част от колектива Hieroglyphics.

И до днес 93 ’til Infinity остава най-популярният албум на Souls of Mischief, като проектът успява да влезе в престижния чарт Billboard 200. През 1998 година The Source обявява албума като един от стоте най-добри в историята на хип-хопа. В същото време артисти като Кание Уест, Diddy, Big K.R.I.T. и други не крият, че творчеството им е повлияно от Souls of Mischief и те изпитват голямо уважение към тях.

От Souls of Mischief споделят: „Благословия е да бъдем запомнени с най-ранното ни творчество. Това, че този албум означава толкова много за толкова много хора от различни поколения, е доказателство за универсалността на музикалния език. Ние сме щастливи и развълнувани, че все още правим това, което обичаме. За турнето сме подготвили супер енергично шоу. Една добра комбинация от класиките на „93’ till infinity“ и много други любими на феновете парчета. Ще добавим и няколко изненади, така че всяко шоу да е различно“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.