Soundtrack.bg
judas priest

Новият албум на Judas Priest излиза през 2024 година

Следващият албум на хеви метъл легендите Judas Priest най-вероятно ще излезе през 2024 година. Това потвърди фронтменът на бандата Роб Халфорд.

Доскоро се смяташе,  че новият студиен запис на Judas ще види бял свят през 2023 година, но според Роб Халфорд нещата няма да се случат точно така.

Британският вокалист даде интервю пред Metal Express Radio и сподели подробности относно вървящия творчески процес при Judas Priest. Той разкри, че инструменталите на песните са записани, като сега се очаква Халфорд да остави и своите вокали.

„Както и казах наскоро, сега всички чакат мен, защото музиката е записана“, заяви Халфорд. Той добави: „Албумът е тук пред мен – в лаптопа ми. И мога да ви кажа, че звучи просто страхотно. Разбира се, вероятно се очаква всеки музикант да казва това, но в случая е вярно. Сега аз трябва да си свърша работата и да съм сигурен, че ще бъда на нивото на останалите момчета и работата, която те са успели да свършат“.

Халфорд продължи: „Нещата вече се оформят. Но кога ще е готово? Когато е готово. Опитваме се да спазваме някакъв график. Искаме да отидем и на това турне с Ози Озбърн, като се надяваме, че той ще е здрав, за да го направим. Когато приключим с турнето, тогава ще завършим албума и ще сме готови да го издадем. Преди казах, че очаквам това да се случи през 2023 година, но вероятно ще стане през 2024, която не е толкова далеч в момента“.

За последно Judas Priest издадоха албума Firepower през 2018 година. Следващият им проект ще бъде техният 19-и студиен албум до този момент, което действително е впечатляващо. Колкото до Judas Priest, те остават един от най-успешните хеви метъл проекти на всички времена. Бандата е активна от края на 60-те години, като все още продължава да записва нова музика и да прави турнета в цял свят. Judas могат да се похвалят с над 50 милиона продадени албума в световен мащаб.