Soundtrack.bg
Аватар

Джеймс Камерън потвърди, че ще има „Аватар“ 4 и 5

Режисьорът на „Аватар“ Джеймс Камерън потвърди, че със сигурност ще има четвърти и пети филм от sci-fi франчайза, който той разработва вече толкова години.

В момента по кината дават втория филм – „Пътят на водата“, като има планове за още поне три след това.

В медиите обаче се появиха спекулации, че заради недостигнати цели по отношение на печалбите, следващите три филма по „Аватар“ може и да не се качат на голям екран. Наскоро самият Джеймс Камерън намекна, че поредицата може да приключи след третия филм, ако резултатите от боксофиса не са добри.

Сега обаче Камерън няма подобни колебания. Говорейки в шоуто на HBO Max Talking to Chris Wallace?, Камерън заяви, че резултатите на „Пътят на водата“ ще позволяват направата не само на трети, но и на четвърти и пети филм в бъдеще.

Ето какво заяви легендарният режисьор: „Зная отлично какво ще правя през следващите шест или седем години. Най-важното е, че нещата са окей. Сигурен съм, че скоро ще имаме разговори с големите шефове в Disney относно плановете ни след „Аватар“ 3, който вече е „в тигана“ – вече сме заснели целия филм, който е в пост-продукция, за да се направи CG магията.“

И продължи: „Аватар“ 4 и 5 вече са написани като сценарий. Някои части от 4 дори вече са готови. Може да се каже, че дадохме началото на франчайз. Стартирахме сага, която сега можем да развием в няколко следващи филма.“

„Пътят на водата“ е продължение на първия „Аватар“ от 2009 година, който дълго време държеше рекорда за най-печеливш филм в боксофиса, преди да бъде победен от блокбъстърите на Marvel. По първоначални планове, третият филм от поредицата трябва да излезе на голям екран през 2024 година, а 4 и 5 – съответно през 2026 и 2028 година. Разбира се, последната дума за това имат шефовете на Walt Disney, които ще решат дали да изпълнят този план и да продължат с франчайза на Джеймс Камерън.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.