Soundtrack.bg

Тим Бъртън не можел да разбере какво говори Джак Никълсън при снимките на „Батман“

Режисьорът Тим Бъртън призна, че работата му с легендарния Джак Никълсън по време на снимките на „Батман“ е била, меко казано, интересна.

Бъртън разкри, че му е било трудно да разбере какво говори актьорът през повечето време, тъй като той имал доста „абстрактен“ говор.

„Батман“ на Тим Бъртън е може би най-големият комиксов филм на 80-те години, като и до днес той има доста фенове сред този контингент зрители. Тогава Тим Бъртън все още няма кой знае какъв опит като режисьор, а Джак Никълсън вече е звезда. Актьорът влиза в ролята на Жокера – най-големият враг на Батман, като и до днес той е смятан за един от най-добрите в тази роля.

Бъртън обаче признава, че комуникацията с Никълсън не е била никак лесна заради специфичния му начин на изразяване.

Джак Никълсън като Жокера

Той разказа: „Джак има много абстрактен начин на говорене. Той ми казваше някакви неща, а аз се правех, че го разбирам. После отивах при някого друг и питах: „Какво по-дяволите каза той?“ Така че нашата комуникация беше доста странна. Мисля обаче, че макар и да общувахме като пещерняци, все пак имахме добро общуване помежду си“.

Тим Бъртън призна, че тогава Джак Никълсън го е взел под крилото си, тъй като режисьорът не е имал голям опит. „Той ме пазеше и се грижеше за мен. Караше ме да продължавам и да не се отнасям с цялото това нещо. Наистина се чувствах много подкрепен от него – по един дълбок начин. Тогава бях млад и си имах работа с наистина голям проект, но той ми даде увереност да направя всичко онова, което искам. Това ми даде сила“.

„Батман“ на Тим Бъртън излезе на кино екраните през 1989 година, превръщайки се в световен хит. Тогава в ролята на Батман видяхме Майкъл Кийтън, а Джак Никълсън влезе в ролята на Жокера. Кийтън се завърна за нов филм няколко години по-късно, но не и Никълсън.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.