Soundtrack.bg

Foo Fighters ще продължат и без Тейлър Хоукинс

Рок легендите Foo Fighters са взели решение да продължат да създават музика и без внезапно починалия си барабанист Тейлър Хоукинс.

50-годишният Хоукинс шокиращо почина през миналата година, докато бандата се намираше в колумбийската столица Богота. От този момент до днес, Foo Fighters са имали само два концерта – в Лондон и Лос Анджелис, които бяха в негова чест.

В пост в социалната мрежа Foo Fighters написаха: „Докато се сбогуваме с най-трудната и трагична година, която нашата група някога е познавала, ни се напомня колко сме благодарни за хората, които обичаме и ценим най-много, и за любимите хора, които вече не са с нас“.

„Foo Fighters са създадени преди 27 години, за да представят лечебната сила на музиката и продължението на живота. И през последните 27 години нашите фенове изградиха световна общност, отдадена система за поддръжка, която ни помогна да преминем заедно през най-мрачните времена. Място, където да споделим нашата радост и нашата болка, нашите надежди и страхове и да се присъединим към хор от съвместен живот чрез музика.“

И добавят: „Без Тейлър никога нямаше да станем групата, която бяхме – и без Тейлър знаем, че ще бъдем различна група занапред.“

В своето изявление Foo Fighters посочват колко много Тейлър Хоукинс е значел за тях: „Знаем, че когато скоро се срещнем пак с вас – феновете, а скоро ще се срещнем, неговият дух ще бъде там с всички нас“.

В същото време Тейлър Хоукинс ще се включи посмъртно в новия албум на Iggy Pop – Every Loser, където бе поканен да участва преди кончината си.

В интервю Iggy Pop сподели какво е получил от участието на Хоукинс в албума му: „Тейлър се включи в проекта с невероятен стил. Късметлия съм, че всичкият този цвят е част от записа. Бях шокиран и тъжен, когато чух за смъртта му. Дори познавах хотела му, понеже съм бил в този град. Той имаше страхотна кариера и хубав живот. В песните, които записахме, той носи истинска буря на барабаните“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.