Soundtrack.bg
Лана Дел Рей

Кортни Лав: Кърт Кобейн и Лана Дел Рей са единствените истински гении

Кортни Лав е на мнение, че покойният ѝ съпруг и фронтмен на Nirvana Кърт Кобейн и Лана Дел Рей са единствените „истински гении“ в света на музиката.

Говорейки в подкаст, където бе поканена, Кортни направи сериозен комплимент на Лана Дел Рей, поставяйки я рамо до рамо с гръндж легендата Кърт Кобейн. Тя сподели:

„Лана и Кърт са единствените двама истински гении на музиката, които съм виждала. Под това имам предвид, че те могат да „спилбъргнат“ всичко“. Тя посочи начина, по който Лана Дел Рей е цитирала култовата поема „Вик“ на Алън Гинсбърг, а Nirvana са направили кавър на Meat Puppets по време на MTV Unplugged.

Тя продължи: „Лана Дел Рей има интегритета, който имаше Кърт. Да, мога да назова хора като Майкъл Стайп, Боно, Били Джо Армстронг… но Лана? Тя има някаква магия в себе си.“

Кортни Лав напомни и за думите на великия Брус Спрингстийн, според който Лана Дел Рей е най-добрият автор на песни в света в момента. А когато комплиментите идват от подобни музиканти, то определено си струва да се заслушаме в тях.

Иначе Кортни Лав говори и за свой предстоящ албум, който подготвя. Любопитен факт е, че една от песните в него – „Kill Fuck Mary“, е вдъхновена от шумното съдебно дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд. Има и друга песен – „Justice For Kurt“, в която тя говори за поддръжниците на конспиративни теории, според които тя е виновна за смъртта на гръндж легендата. Впоследствие обаче Кортни е решила да не включва тази песен в албума, усещайки, че тя ще предизвика твърде много внимание към една неприятна тема.

Кортни Лав разкри, че в началото на века е казала „не“ на предложение Брад Пит да изиграе Кърт Кобейн във филм, като освен това е в добри отношения с останалите членове на Nirvana след смъртта на Кобейн.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.