Soundtrack.bg
Брус Лий

Стана ясно кой ще изиграе Брус Лий в предстоящия биографичен филм

Предстои да гледаме нов биографичен филм, който ще разкаже историята на покойния Брус Лий – една от големите легенди на бойните изкуства, успял да ги популяризира в големи мащаби с кариерата си в Холивуд.

Филмът за Брус Лий ще бъде режисиран от голямо име във филмовата индустрия – двукратният носител на „Оскар“ Анг Лий.

Deadline съобщава, че Анг Лий вече е намерил и актьора, който ще изиграе Брус Лий. Това е собственият му син – Мейсън Лий. Сценаристът на Foxcatcher Дан Футерман вече работи по сценария на лентата, като се съобщава, че още от 2019 година Мейсън Лий се подготвя активно за ролята. Той вече се е снимал във филм на баща си – Billy Lynn’s Long Halftime Walk от 2016 година.

В свое изявление Анг Лий казва: „Приет нито като напълно американец, нито напълно китаец, Брус Лий представляваше мост между Изтока и Запада, който представи китайското кунгфу на света. Той бе истински учен в сферата на бойните изкуства и иконичен актьор, който внесе революция не само в тази сфера, но и в екшън киното като цяло“.

Мейсън Лий ще изиграе ролята на великия Брус Лий

В своето изявление режисьорът добавя: „Чувствам се длъжен да разкажа историята на това брилянтно, уникално човешко същество, което копнееше за принадлежност, притежаваше огромна сила в тялото си от 60 килограма и което чрез неуморна, упорита работа превърна невъзможните мечти в реалност.“

Елизабет Габлър от Sony Pictures също потвърди, че този проект е от голяма важност за студиото. Тя обясни: „Филмът за Брус Лий е дългогодишен проект на страст за Анг Лий. Това е една дълбоко емоционална история, която ще опише както триумфите, така и конфликтите на един от най-големите екшън герои на нашето време. Всички ние в Sony с гордост помагаме на Анг и неговия екип да създадат нещо, за което сме сигурни, че ще бъде изключително“.

Е, можем само да се надяваме, че Анг Лий и неговият екип ще създадат един добър филм за легендарния Брус Лий. Той го заслужава!

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.