Soundtrack.bg

Крис Хемсуърт си взима почивка от актьорството заради страшна прогноза

Филмовата звезда Крис Хемсуърт си взима почивка от актьорството за неопределен период от време, потвърди самият той. Причината за това е начина, по който той научи, че има висок риск да се разболее от Алцхаймер в бъдеще.

Това се случи в момент, в който той снимаше документалната поредица Limitless. Правейки си няколко определени генетични теста, Хемсуърт научи, че е генетично предразположен към страшното заболяване. Докторите му обясниха, че той носи в себе си определени гени – ApoE4, които са асоциирани именно с Алцхаймер.

В интервю за „Ванити Феър“ екшън звездата сподели, че макар и да не може да се говори за оттегляне от киното, Крис Хемсуърт е решил да си почине, за да бъде близо до семейството си и да обмисли внимателно получената диагноза.

„Това наистина провокира нещо в мен – нещо, което ме подтикна да си взема почивка. И след като практически завършихме шоуто, в момента нямам договор за нещо друго – всичко е завършено“.

Дядото на Крис Хемсуърт също е страда от Алцхаймер. Звездата от „Тор“ сподели: „Не съм сигурен, че той вече изобщо помни нещо. Говори главно на нидерландски, което е неговият оригинален език. Смесва английски и нидерландски, след което може би казва и някои напълно нови думи“.

Вероятно и заради заболяването на дядо му, Хемсуърт не крие, че да се разболее от подобен тип деменция е „неговият най-голям страх“. Според изследванията, австралиецът е част от едва 2-3 процента от световното население, което е в между 8 и 10 пъти по-голям риск от това да се разболее от Алцхаймер.

Хемсуърт признава, че ще се фокусира върху дейности, които могат да помогнат с превенцията на заболяването. Сред тях могат да се отличат редовен спорт, здравословен сън, подходяща диета и намаляване на стреса. Той довери, че е получил разрешение от шоуто тези новини да се „изрежат“ от предаването, но самият той е искал сегментът да остане, за да може повече хора да научат за този тип неща.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.