Soundtrack.bg

Пиенето на твърде много вода може да е убило Брус Лий

Ново проучване, публикувано в Clinical Kidney Journal, предполага, че смъртта на филмовата легенда Брус Лий е причинена от „високия хроничен прием на течности“ или просто склонността му да пие твърде много вода. Колкото и странно да звучи това.

Статията, написана от група нефролози от Автономния университет в Мадрид, предполага, че мозъчният оток, довел до внезапната смърт на 32-годишния актьор на 20 юли 1973 г., вероятно се дължи на хипонатриемия или „неспособността за отделяне достатъчно вода за поддържане на водната хомеостаза“.

Брус Лий би бил правдоподобен кандидат за състоянието, тъй като авторите изброяват множество рискови фактори, включително неговата тежка диета със сокове, повишен прием на алкохол и марихуана и предишна бъбречна дисфункция в резултат на нараняване.

Официалната причина за смъртта на Брус Лий беше определена като свръхчувствителност към Equagesic – болкоуспокояващо, което той консумира в къщата на приятел в Хонконг, след като е имал главоболие и световъртеж. В доклада се отбелязва, че преди това Лий е използвал лекарството без инциденти и вече се е чувствал зле, преди да го приеме, но според минали свидетелски разкази той е изпил чаша вода, преди да се появят някакви симптоми.

Документът също така разгледа по-скорошна теория, която твърди, че Лий е починал от топлинен удар, преди да нанесе последния си удар в заключението, което гласи: „По ирония на съдбата Лий направи известен цитатът „Бъди вода, мой приятелю“, но излишната вода изглежда в крайна сметка го е убила.“

Брус Лий почина на едва 32-годишна възраст през месец юли 1973 година. За краткия си живот той се превърна в символ на бойните изкуства, популяризирайки ги в самата мека на световното кино – Холивуд. За съжаление, Лий си отиде от този свят твърде рано, което не му позволи да направи още множество филми, които, сигурни сме, щяха да бъдат гледани от милиони хора и днес. По ирония на съдбата, неговият син Брандън също загина много млад – след инцидент на снимачната площадка на филма „Гарванът“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.