Soundtrack.bg

Тарантино потвърди, че се оттегля след следващия си филм

Култовият филмов режисьор Куентин Тарантино отново потвърди, че следващият му филм ще бъде последен в неговата знаменита кариера.

Още преди време американският творец призна, че обмисля да се оттегли след десетия си филм. „Имало едно време в Холивуд“ бе под номер 9 в каталога му, което означава, че му остава само още един.

Режисьорът даде интервю пред CNN и разкри, че не иска да се превърне „в един от онези стари хора, които са изгубили връзка с реалността“.

„Правя това от много време насам – от вече 30 години. Време е да сложим край на шоуто. Аз съм човек, който забавлява останалите, винаги искам да оставя публиката да иска още.“

„Не искам да се превърна в един от онези стари хора, които са изгубили връзка с реалността. Дори вече се чувствам малко като стар човек, имайки предвид съвременните филми, които излизат в момента. Точно това се случва“.

Попитан дали знае за какво ще се разказва последният му филм, Тарантино отвърна: „Нямам никаква идея. Не бързам да създам последния си филм. Честно казано, в момента дори не съм сигурен какво точно представляват филмите. Дали е нещо, което просто си пускаш в Netflix? Или е нещо, което гледаш в Amazon на дивана си? Това ли са вече филмите? Защото моят последен филм дебютира в над 3000 киносалона по целия свят“.

Куентин Тарантино представи първия си филм през вече далечната 1992 година, когато по кината излезе „Глутница кучета“. Само две години по-късно той бе готов и с втория си филм – „Криминале“, който и до днес е една от най-големите класики в каталога му. През 2020 година негов филм за първи път бе номиниран в категорията за Най-добър филм на „Оскарите“. Става дума за „Имало едно време в Холивуд“, където в актьорския състав блестят имената на Леонардо Ди Каприо, Брад Пит и Марго Роби. Три пъти е бил номиниран за „Оскар“ и за най-добър режисьор.