Soundtrack.bg

Заради слаби резултати – може да няма продължение на „Черния Адам“

На Дуейн Джонсън му отне около 15 години, за да реализира мечтания си проект „Черния Адам“ във вселената на DC. Филмът обаче разочарова като резултати в боксофиса, което поставя евентуалното му продължение под въпрос.

Фактите показват, че „Черния Адам“ успя да регистрира приходи от „само“ 350 милиона долара в боксофиса, което се счита за разочароващо. Около продукцията се шумеше много и се смяташе, че притегателната сила на Дуейн Джонсън – най-голямата екшън звезда в света, ще доведе до сериозни резултати за DC и Warner Bros. Оказа се обаче, че нещата не стоят точно така.

Самият Дуейн Джонсън не крие, че има планове да продължи да играе Черния Адам, въпреки колебливите резултати на филма. Това обаче не е решение, което той може да вземе еднолично, както добре знаем.

Разбира се, съществува вероятност лентата все пак да се сдобие с продължение. Само за сравнение, „Шазам“ регистрира идентични приходи в кината – 366 милиона, но получи „зелена светлина“ за втора част. При „Черния Адам“ обаче случаят е различен, защото очакванията бяха големи, а Warner Bros и DC се надяваха да се възползват от голямата известност на Дуейн Джонсън.

Само за сравнение, новият филм за Черната Пантера на големия конкурент Marvel реализира приходи от над 200 милиона долара само в дните на премиерата си. Резултат, който е далеч по-добър от този на Черния Адам – два филма, които излязоха почти едновременно на голям екран.

Все пак повечето експерти очакват „Черния Адам“ да получи продължение. Би било твърде рано Warner Bros да се откажат да работят с Дуейн Джонсън, като предстои да видим как персонажът ще се впише в това, което предстои да видим в бъдеще.

Иначе DC продължава да се опитва да догони Marvel. Компанията ще се постарае да го стори с назначаването на Джеймс Гън като основен отговорник на DCEU – кино вселената на комиксовия бранд. Може да се каже, че до момента изоставането на DC от Marvel беше осезаемо.